Skip to content

Grindų riedulio tarptautinį taurės turnyrą laimėjo vilniečiai

Šeštadienį sporto ir pramogų arenoje pirmą kartą vyko grindų riedulio tarptautinis taurės „Ignalina 2013“ turnyras, kuriame dalyvavo trys stipriausios Vilniaus komandos, svečiai iš Minsko ir ignaliniečių „Vikingo“ klubas.

Pirmose rungtynėse ignaliniečiai, kurių sudėtyje žaidžia ir merginos, po atkaklios kovos 0:1 pralaimėjo Vilniaus FLC komandai. Tačiau po to šventė dvi pergales prieš Vilniaus „Andajų“ (3:1) ir Lietuvos čempionų – Vilniaus UV („Užkeiktųjų vienuolių“) komandą – 2:0. Dėmesio centre buvo Vilniaus UV ir Minsko komandų rungtynės. Nors baltarusių jauna komanda turėjo daugiau galimybių laimėti šią dvikovą, bet ji baigėsi taikiai, be įvarčių. Po to svečiai nesunkiai pasiekė pergales prieš Vilniaus komandas ir 3:0 prieš šeimininkus. Tarp minskiečių savo meistriškumu išsiskyrė Baltarusijos rinktinės lyderis Denisas Ragovicas, kuris prieš ignaliniečius pasiekė visus tris įvarčius, o iš viso turnyre pelnė net 7 įvarčius. Minskiečiai, nepatyrę nė vieno pralaimėjimo, pirmieji iškopė į finalą. Jie lemiamose rungtynėse vėl išbandė jėgas su Vilniaus UV riedulininkais, kurie buvo patyrę tik vieną pralaimėjimą prieš ignaliniečius. Ši lygiaverčių varžovų dvikova buvo pati atkakliausia ir įdomiausia. Antrajame kėlinyje baltarusiams „nuginklavus“ vilniečių vartininką atrodė, kad jie ir laimės turnyrą, bet kai iki rungtynių pabaigos liko žaisti vos 34 sek., vilniečių žaidėjui Martynui Samulevičiui pavyko išlyginti rezultatą, tad teko mušti baudinius. Šiuo lemiamu momentu baltarusiams nepavyko nė karto rezultatyviai įveikti vilniečių vartininko. Net ir rezultatyviausias turnyro žaidėjas Denisas Rogovicas vilniečių vartininką atakavo netaikliai. O Vilniaus UV kapitonas Martynas Karkauskas pasiekė lemiamą įvartį, tad vilniečiai ir laimėjo turnyro taurę bei aukso medalius.

Panašiai susiklostė varžybos dėl trečiosios vietos tarp ignaliniečių „Vikingo“ ir Vilniaus FLC klubo komandų. Normalus rungtynių laikas baigėsi be įvarčių. Mušant baudinius, sėkmė lydėjo vilniečius, tad jie ir laimėjo bronzos medalius. Šįkart „Vikingo“ riedulininkai liko be medalių, bet jos vadovas Viktoras Češulis dėl to nesikrimto. Pasak jo, po to, kai komandą po gimnazijos baigimo paliko labiau patyrę žaidėjai, ją teko atnaujinti. Bet ateityje, po treniruočių, tikimasi sustiprinti jos pajėgumą ir, kaip pernai, ji dar ne kartą pradžiugins savo gerbėjus svariomis pergalėmis.

Po šio turnyro užkalbinti varžybų teisėjai Elidijus Rajechas, Jurijus Jakubovskis ir Jurijus Kondratavičius sakė, kad šis turnyras buvo aukšto lygio ir už tai reikia tik padėkoti jo organizatoriams, kurie aktyviai populiarina šį Lietuvoje dar jauną žaidimą.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje