Skip to content

Paminėta vietos savivaldos diena

MI informacija

Spalio 10 d. Ignalinoje iškilmingai paminėta Vietos savivaldos diena. Į kultūros centrą susirinko šventiškai nusiteikę savivaldybės tarybos nariai, savivaldybės ir administracijos vadovai, darbuotojai, seniūnaičiai. Minėjimas pradėtas Lietuvos Respublikos himnu, kurį atliko Miko Petrausko muzikos mokyklos mokytojų vokalinis ansamblis. Renginį vedęs Eimantas Ramanauskas pasveikino šventės dalyvius, svečius ir priminė, kad šiuo metu Lietuvoje yra 60 savivaldybių, o Vietos savivaldos diena, kaip atmintina, minima nuo 2007-ųjų.

Daugiau apie savivaldos raidą papasakojo ir šventės proga visus nuoširdžiai pasveikino rajono savivaldybės meras Bronis Ropė. Jis pastebėjo, kad šiuo metu Lietuvos savivaldos modelis yra vertinamas Europoje. Jį perėmė Danija, Latvija bei tuo domisi dar kelios valstybės.

„Dabar savivaldybėms pavesta daugiau nei 80 funkcijų. Tai didelės darbų apimtys švietimo, socialinėje, komunalinio ūkio bei kitose srityse. Tai rūpestis gyventojais nuo gimimo iki senatvės“, – sakė meras. Rajono vadovas pasidžiaugė, kad sprendžiant gyventojų problemas ir teikiant jiems pagalbą įvairiais klausimais, neiškyla didesnių nesusipratimų ar nesutarimų, nepasitaiko atvejų, kad žmogus būtų neišklausytas ar jo klausimo nebūtų stengiamasi tinkamai išspręsti. Dėkodamas už nuoširdų darbą ir nuopelnus savivaldai, meras įteikė 33 padėkas. Buvo pagerbti buvę ir esami savivaldybės tarybos nariai, administracijos, seniūnijų darbuotojai.

Seimo nario, kultūros ministro Šarūno Biručio sveikinimą savivaldybininkams perskaitė Seimo nario padėjėja Milda Dikmonienė. Atsakingą ir svarbų darbą atliekančius savivaldybininkus taip pat sveikino ir už bendradarbiavimą dėkojo šventėje dalyvavę pareigūnai: Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės vado pavaduotojas Valentinas Urbonas, rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas bei Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Anatolijus Ostrouchas. Svečiai merui įteikė atminimo dovanėles bei linkėjo ryžto ir gražių idėjų, o visiems savivaldybininkams – sėkmės jas įgyvendinant.

Šventės proga savivaldybininkams ir svečiams koncertavo žinomi Lietuvos atlikėjai: Romas Dambrauskas, Giulija ir Jūratė Miliauskaitė. Jie pristatė muzikinį projektą „Hitų paradas“, atliko gražiausias savo kūrybos dainas, dovanodami daug malonių akimirkų.

xxx

Spalio 11 d. vietos savivaldos dienos minėjimas tęstas Vilniuje, Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Čia Lietuvos savivaldybėms už pasiektus gražius rezultatus įvairiose srityse buvo įteikta 15 krivūlių, kurias įsteigė ministerijos. Jos kiekvienai nominacijai siūlė po kelias savivaldybes, o kuriai vienai atiteks šiųmetė krivūlė, sprendė Lietuvos savivaldybių asociacijos valdyba. Mūsų rajoną apdovanoti siūlė Energetikos ir Aplinkos ministerijos, bet apdovanojimai paskirti kitoms savivaldybėms, mat Ignalina krivūlę yra gavusi pernai (iš viso jau turi dvi). Toks argumentas svarstytinas, tačiau stengiamasi apdovanoti ne tik geriausias toje ar kitoje srityje savivaldybes, bet dar žiūrima ir lygybės: pernai gavai – šiemet nepriklauso.

Po oficialios apdovanojimų ceremonijos ir vaišių stalo savivaldybininkai stebėjo puikų baletą pagal J Štrauso muziką „Žydrasis Dunojus“. Šventėje dalyvavo apie 1000 savivaldybininkų, iš rajono važiavo 19 žmonių.

J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje