Skip to content

Prevencinis reidas Drūkšiuose

MI informacija

Spalio 12 d. Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, talkinant neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams, kartu su Lietuvos saugios laivybos administracijos Pramoginės laivybos skyriaus darbuotojais ir Visagino policijos komisariato specialistais, vykdė kompleksinę prevencinę akciją Drūkšių ežere.

Akcijos metu jungtinės pajėgos tikrino, kaip žvejai mėgėjai ir žvejai verslininkai laikosi aplinkosauginių reikalavimų, saugios laivybos ir viešosios tvarkos taisyklių. Patikrinti 69 žvejai mėgėjai, 14 motorinių ir apie 20 irklinių valčių.

Tik du žvejai neturėjo leidimų žvejoti šiame vandens telkinyje, vienas pilietis pažeidė vandens apsaugos juostų režimą (patingėjo pasivaikščioti ir automobilį pasistatė prie pat vandens). Saugios laivybos specialistai išaiškino 3 pažeidimus. Viešosios tvarkos ir pasienio režimo taisyklių pažeidimų nenustatyta.

Pranešimai apie tai, kad šiame ežere masiškai nesilaikoma Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių (viršijami nustatyti leidžiami pagautų žuvų kiekiai, imamos mažesnio nei leidžiamo dydžio žuvys), nepasitvirtino.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje