Skip to content

Iš įvykių suvestinės…

Girto patrulio benefisas

Spalio 19 d., apie 23 val., Ignalinoje, Vilniaus g., nuosavas automobilis „Nissan Primera“, vairuojamas atostogaujančio, neuniformuoto, neblaivaus (2,29 prom.) rajono PK Patrulių būrio 33-ejų vyresniojo patrulio A. Liškevičius, ties vienu iš gatvės kalnelių „nuraškė“ du kelio ženklus.

Vakar rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas MI sakė: „Šis pareigūnas policijoje dirba jau daugiau nei dešimt metų, per tą laiką nuobaudų neturėjo. Vienu metu buvo paskirtas Ceikinių seniūnijos inspektoriumi, tačiau šis darbas jam nepatiko ir jis pasiprašė į patrulių būrį. Dabar jis atostogavo. Apie šeštadienio įvykį pranešė gyventojai, o sulaikė mieste dirbę Utenos kelių patruliai, nes savas ekipažas tuomet dėl vagystės buvo iškviestas į Paringį. Pareigūno likimas liūdnas: per kelias dienas jis bus atleistas iš tarnybos policijoje, o teismas spręs, kokią baudą skirti ir kuriam laikui atimti vairuotojo pažymėjimą“.

Viršininkas teigė, kad tai išskirtinis atvejis, nes neatsimenąs, kada paskutinį kartą prie vairo buvo sulaikytas neblaivus rajono policijos pareigūnas. Nors pripūstos promilės – tik vidutinis girtumo laipsnis, tačiau, liudytojų teigimu, pareigūnas po avarijos vos bepastovėjo ant kojų.

Vagystė

Spalio 17 d. UAB „Vilniaus viešasis transportas“ įgaliotasis atstovas pareiškė, kad dar rugsėjo 28 d., atvykęs prie Asalnų ežero Paberžės k., pastebėjo, jog yra pagrobta šios bendrovės darbuotojų profesinei sąjungai priklausanti plastikinė valtis. Žala – 600 Lt. Turtas nuo vagystės nedraustas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Spalio 19 d. 73-ejų A. Š., gyv. N. Daugėliškio sen., pareiškė, kad apie 19 val. pro langą buvo įsibrauta į jos namus ir pagrobti pinigai (600 Lt), 3 buteliai alkoholinių gėrimų, žibintuvėlis. Žala – 655 Lt.

Smurtas

Spalio 20 d. pranešta, kad apie 14 val. namuose Puziniškio k. (Linkmenų sen.) konflikto metu neblaivus  46-erių sūnus V. L. (2.78 prom.), pagriebęs ant stalo stovėjusį puodelį, sudavė į galvą savo 72-ejų tėvui P. L. Mušeika sūnus sulaikytas.

Rasti raktai

Spalio 19 d. Ignalinoje, garažų bendrijai „Vairas“ priklausančioje teritorijoje, rasti raktai, kurie tarpusavyje sujungti pakabuku. Kreiptis į rajono PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistę Jurgitą Zenkuvienę, tel. (8~386) 50450.

Prisižvejojo

Spalio 17 d. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos pareigūnai Tauragno ežere (Utenos r.) sulaikė gerai aplinkosaugininkams žinomus mūsų rajono Švedriškės k. gyventojus V. I. ir R. Ž., kurie žvejojo net su 248 plūdurėliais, leistiną žvejybos įrankių skaičių viršydami daugiau kaip 30 kartų! Pažeidėjai buvo nemaloniai nustebinti, kai rašant administracinio teisės pažeidimo protokolus sužinojo, kad nuo rugsėjo 21 d. įsigaliojus Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pakeitimams, žvejyba, viršijant leistiną mėgėjų žvejybos įrankių kiekį vienam žvejui daugiau kaip du kartus – traktuojama kaip draudžiamas žvejybos būdas ir nuobauda skiriama pagal LR ATPK 87 str. 3 dalį – piniginė bauda nuo 400 iki 1000 Lt su šių įrankių ir priemonių konfiskavimu. Pažeidėjams teks atsisveikinti ir su plūdurėliais, ir su medine irkline valtimi. Be to, dar reikės atlyginti ir gamtai padarytą žalą – 841,65 Lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje