Skip to content

Rajono apylinkės teisme paminėta konstitucijos diena

MI informacija

Būrelis N. Daugėliškio vidurinės mokyklos 10 klasės mokinių, kartu su istorijos mokytoja Maryte Čepuliene, spalio 25 d. lankėsi Ignalinos rajono apylinkės teisme. Atvykusius svečius pasitiko ir pokalbiui į baudžiamųjų bylų salę pakvietė laikinai einantis rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas Aleksandras Jakubovskis ir teismo administracijos sekretorė, atstovė spaudai Ligita Cibulskienė. Ji supažindino mokinius su Lietuvos Respublikos teismų sistema, teismų savivaldos institucijomis, papasakojo apie teismuose nagrinėjamų bylų rūšis, teismo posėdžių viešumą, kokius reikalavimus turi atitikti asmuo, norintis tapti teisėju, taip pat papasakojo rajono apylinkės teismo istoriją, paminėjo 2012 m. teismo veiklos rezultatus.

Naujai išgirstos žinios iškart patikrintos mini viktorinoje „Ką aš jau žinau apie Lietuvos Respublikos teismus ir teisėjus?“ Kol, siekiant išaiškinti mini viktorinos nugalėtojus, buvo skaičiuojami balai, moksleiviams suteikta galimybė užduoti klausimus teisėjui A. Jakubovskiui. Moksleiviai itin drąsiai klausinėjo apie teisėjo darbą, priimamus sprendimus, domėjosi bylomis, susijusiomis su nepilnamečių asmenų atsakomybe. Teisėjas, pasakodamas apie savo darbą, apgailestavo, kad teisiamųjų suole tenka matyti ir nepilnamečių, aiškino nuo kokio amžiaus ir už kokius nusikaltimus, dar nesulaukusiems pilnametystės, Baudžiamajame kodekse numatyta atsakomybė.

Vėliau teismo svečiai, lydimi laikinai einančio teismo pirmininko pareigas A. Jakubovskio, pasivaikščiojo po teismo patalpas, apžiūrėjo teisėjų ir kitų teismo darbuotojų kabinetus, teismo posėdžių sales ir kitas patalpas, pabendravo su teismo darbuotojais. Pasivaikščioję po teismo patalpas, moksleiviai sugrįžo į baudžiamųjų bylų salę, kur kartu su teismo administracijos sekretore L. Cibulskiene aptarė mini viktorinos rezultatus. Surinkusi daugiausia taškų, pirmąją vietą pelnė Simona Cicėnaitė, nusileidęs tik trimis taškais, Modestas Ibelhauptas užėmė antrąją vietą, trečias liko Dovydas Mačiulis. Moksleivius atlydėjusiai istorijos mokytojai Marytei Čepulienei padovanoti žurnalo „Teismai.LT“ numeriai, visiems teisme apsilankiusiems moksleiviams įteiktos padėkos, o mini viktorinos nugalėtojai apdovanoti diplomais ir dovanomis.

N. Daugėliškio vidurinės mokyklos dešimtokams viešnagę rajono apylinkės teisme primins bendra jų ir Ignalinos rajono apylinkės teismo teisėjų nuotrauka.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje