Skip to content

Apsisaugokime nuo gripo proveržio

Pastaruoju metu įsivyravęs vėsokas, vėjuotas ir lietingas oras jau gali sukelti įvairias ūmines viršutinių kvėpavimo takų ligas, taip pat gripo infekcijas ir padidinti rajono gyventojų sergamumą. Pats veiksmingiausias būdas išvengti gripo ir jo sukeliamų skaudžių pasekmių yra skiepai. Todėl dabar tinkamiausias metas pasiskiepyti sezoninio gripo vakcina.

Kaip MI informavo Ignalinos rajono poliklinikos vyr. gydytojo pavaduotoja Dalia Mikučionienė, šiomis dienos į polikliniką jau pristatyta valstybės finansuojamų daugiau kaip 560 vienetų sezoninio gripo vakcinų, kurios yra skirtos rizikos grupių skiepijimui.

Galimybę pasiskiepyti nemokama gripo vakcina turi asmenys, sergantys lėtinėmis širdies, kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis, susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais, asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose, Sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, nėščios moterys ir vyresni nei 65 m. amžiaus gyventojai. Visų šių grupių asmenys moka tik 6,20 Lt už vakcinos injekcijas. Kiti gyventojai, kurie nepatenka į šias grupes, moka ne tik už injekcijas, bet ir už vakciną.

Pasak vyr. gydytojo pavaduotojos, visiems pageidaujantiems pasiskiepyti rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytojus. Patartina pasiskubinti ir išvengti artėjančio gripo.

Kaip informavo Valstybinė ligonių kasa, sezoninio gripo vakcina šiemet pradėta dalinti dar rugsėjo pabaigoje. Iki šiol vakcina jau paskirstyta 506 šalies gydymo įstaigoms. Šiemet iš viso gali būti paskiepyta apie 100 tūkst. žmonių, nes buvo nupirkta 100 tūkst. dozių gripo vakcinos. Svarbu ir tai, kad šiemet gerokai anksčiau nei įprastai Lietuva tinkamai pasirengė atremti gripo epidemiją.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje