Skip to content

Pakvipo Kalėdomis

MI informacija

Anksti užklumpanti tamsa išvargino, tačiau penktadienį, taip gražiai pasnigus, atrodo, kad ir akyse, ir širdyse staiga prašviesėjo. Tas sniegas, lyg sutarta, ėmė ir sutapo su svarbiu švenčių laukimo įvykiu. Į Laisvės aikštę atvežta eglė. Kaip ir pernai, išlakią žaliaskarę padovanojo Ceikiniuose gyvenantys Anastazija ir Ramutis Nakraševičiai. Vieną eglę – Ignalinai, kitą – Ceikinių seniūnijai. Eglės jų pačių prieš 30 metų sodyboje pasodintos ir išaugintos. Prie namų jos jau per aukštos, o šventėms ir žmonių džiaugsmui – puikiai tinkamos.

Kaip pasakojo eglės pastatymu besirūpinęs Ignalinos miesto seniūnas Valentinas Rumbutis, eglė buvo vežama itin atsargiai, pririšta specialiais diržais ir tarsi pakabinta miškovežyje, saugant, kad neapsilaužytų šakos.

Vėliau eglę pakėlė ir į jos vietą pastatė kranas. Darbininkai, įtvirtindami 15 metrų aukščio gražuolę, aplink ją plušo beveik dvi valandas. Seniūnas V. Rumbutis už pagalbą dėkoja Ignalinos miškų urėdijai, UAB „Meleksas“, UAB „Kompata“, taip pat seniūnijos darbuotojams bei pagal viešųjų darbų programą dirbusiems asmenims.

Seniūnas džiaugiasi gražia Nakraševičių dovana. Pirmadienį prasidės eglės puošimas, o penktadienį ji jau sužibės šviečiančiomis girliandomis, vyks eglės įžiebimo šventė.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje