Skip to content

Parsinešk Kalėdas į savo namus

MI informacija

Metai baigiasi viena gražiausių tradicinių švenčių – Šventomis Kalėdomis. Įprasta tradicija lietuvio šeimoje – puošti Kalėdų eglutę. Gerbti medį – senas žmonijos paprotys. Protėviai gerbė medžius dėl jų grožio ir didybės, dėl jų teikiamo pavėsio ir užuovėjos. Medis lietuvių mitologijoje simbolizuoja gyvybės pradžią, augimą ir dažnai tampa svarbiu akcentu, švenčiant įvairias šventes.

Kaip ir kasmet, Aplinkos ministerija, Generalinė miškų urėdija, kartu su visomis šalies miškų urėdijomis, rengia akciją „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kurios metu dovanos eglių šakas Lietuvos gyventojams.

Gruodžio 19 d., nuo 13 iki 18 val., visoje Lietuvoje miestų ir miestelių aikštėse miškininkai nemokamai dalins eglių šakas. Ignalinoje eglių šakos bus dalinamos Ignalinos miesto aikštėje ir Visagine, Santarvės aikštėje, nuo 13 val.

VĮ Ignalinos miškų urėdijoje Kalėdinės eglutės bus parduodamos nuo gruodžio 17 d. darbo valandomis. Kaimų gyventojai, norintys įsigyti Kalėdinių eglučių, gali kreiptis į artimiausią girininkiją.

Tel. pasiteirauti (8~386) 52246.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje