Skip to content

Pirmą kartą šalies istorijoje kultūrai ir sportui gauta 1,4 milijardo litų ES lėšų

„Valstybė prasideda nuo kultūros plačiąja prasme, nes kultūra yra sudėtinė visuma, apimanti žinias, tikėjimus, menus, moralę, teisę, papročius ir kitus vertingus, gerbiamus ir puoselėjamus gebėjimus, kuriuos žmogus įgyja kaip konkrečios valstybės, visuomenės narys. O ne nuo kelių, ne nuo nuotekų… Pirmą kartą šalies istorijoje kultūrai ir sportui finansuoti pagal ES 2014–2020 m. finansavimo programą gavome 700 mln. litų tiesiogiai per Kultūros ministeriją, ir dar 700 mln. kartu su kitomis penkiomis ministerijomis pateikus tarpinstitucinio bendradarbiavimo planą“, – džiugią žinią kraštiečiams pranešė į susitikimą atvykęs Seimo narys, Kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Televizija ir respublikinė spauda mus taip užhipnotizavo, kad mes nieko nebematom ir nebežinom, išskyrus tai, jog mūsų šalyje nuskriausti pensininkai ir kad Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė absoliučiai viską daro ne taip, absoliučiai su niekuo nesitaria ir absoliučiai visus ignoruoja. Sunku pensininkams, bet ne lengviau ir jauniems, darbingo amžiaus žmonėms, jaunoms šeimoms, kurioms dar reikia kažkaip būstą įsigyti, kažkaip vaikus auginti, nes juk mūsų sistemoje nėra numatyti vaikai. Minimalus darbo atlygis 1000 Lt. Na, taip, vienam gyvenančiam 1000 Lt atrodo visai tvarkingai, bet kai tą tūkstantį dar reikia išdalinti 1–3 vaikams… Taigi, net tik pensininkai gyvena blogai. Visiems sunku, bet grieždami vieni ant kitų dantį gyventi geriau nepradėsime. Gi juk patys visą košę savo demokratinėje valstybėje ir užvirėm. Kaip? Labai paprastai. Norėdami didesnės naudos sau, negu turi kaimynas, pradėjom landžioti po valstybines įstaigas su „dovanėlėmis“, o bandydami įgyti palankumą ir užnugarį, ėmėme skųsti kaimynus, paskui draugus, o dabar jau ir šeimos narius. Jei nerandam ką prikabinti, sukuriam kokią istoriją. Šita karuselė taip įsisiūbavo ir įgijo tokį pagreitį, jog visas šitas „puvėsis“ išsikerojęs jau absoliučiai visur. Ir kokia makalynė dabar verda mūsų parlamentinės valstybės virtuvėje, nežino nė patys seimūnai. Beje, labai puikiai šalies demokratiją ir parlamentinį šalies valdymą atspindi mūsų gerbiamo Premjero Algirdo Butkevičiaus padrika „nuotaikų“ ir nuomonių kaita. Kita bėda – partiniai susiskaldymai. Kažkodėl visi galvoja, kad į partiją prisiviliojus „gerą“ kandidatūrą, partijos įvaizdis šoktels. Nieko panašaus, mes jau seniai nebematome žmonių. Jei žmogus yra mums nepatinkančios partijos narys, mes jo negirdime, nematome, jį ignoruojame, nepaisant to, jog jis galbūt patriotiškesnis, išmintingesnis ir protingesnis už visus mūsų mylimos partijos narius sudėtus kartu.

Skamba liūdnai, bet ar tikrai viskas taip jau beviltiška. Susitikime su ignaliniečiais kultūros ministras Š. Birutis pateikė kur kas įdomesnių ir perspektyvesnių naujienų, atsakė į gyventojų klausimus. Apie tai skaitykite kituose MI numeriuose.

Pats gražiausias ir šviesiausias susitikimo akcentas – gražaus 70-ojo jubiliejaus proga Kultūros ministro padėka krašto šviesuliui, ilgamečiam Muzikos mokyklos pedagogui, buvusiam Muzikos mokyklos vadovui, dirigentui Benediktui Jasiulioniui, turinčiam begales įvairių nuopelnų už atsidavimą darbui, žmonėms ir menui.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje