Skip to content

Ką daryti, kad kalėdinė eglutė ilgiau puoštų namus?

MI informacija

Artėjant Šv. Kalėdoms kiekvienas susiduriame su tokiais maloniais rūpesčiais, kaip kalėdinių dovanų pirkimas artimiesiems ir svarbiausio kalėdinio akcento – kalėdinės eglutės – paieška, kuri reikalauja nemažai laiko. Egzistuoja daug mitų, ką daryti, kad kalėdinė eglutė kuo ilgiau išlaikytų spyglius ir džiugintų namiškius.

Svarbiausia – vanduo

Vienas svarbiausių akcentų, norint, kad eglutė išliktų kuo ilgesnį laiką žalia – jos drėkinimas. Eglutę būtina pamerkti į vandenį. Daugelis klysta ir gyvą kirstą eglutę laiko smėlyje. To negalima daryti. Būtina, kad eglutė būtų pamerkta į vandenį, o inde nuolatos liktų vandens. Parsinešus eglutę į namus patartina nupjauti 3 cm eglutės koto. Nukirstos eglutės tampa apmirusiomis, o nupjovus dalį koto eglutė gali lengviau pasisavinti vandenį. Ekspertai teigia, kad negalima eglutės laikyti prie radiatoriaus, ar kitų šilumos skleidėjų. Išsirinkite vietą, kur eglutė negautų didelio karščio.

Eglutės savo spyglius gali išlaikyti iki 3 savaičių, todėl prieš perkant eglutę reiktų pasidomėti ir kada ji buvo kirsta. Eglutę pirkti reikia likus ne daugiau kaip savaitei iki švenčių. Būsite garantuoti, kad iki švenčių pabaigos ji bus žalia.

Nukirstos eglutės iškart negalima nešti į namus. Patartina, kad ji 3 dienas būtų laikoma kieme, nes nukirstą eglutę iškart nešti į šiltas patalpas – nepatartina. Jaukų eglės skleidžiamą aromatą iki kol ji atsidurs namuose susikurti padės namų kvapai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje