Skip to content

Gerų Naujųjų!

MI informacija

Naujųjų išvakarėse priimta į nueinančius metus pažvelgti. Nenusižengsiu tradicijai, juoba tradiciškai galėsiu viską peikti, nes metai tradiciškai buvo blogi. Valgyti nebuvo ko ir nebuvo už ką nei kur nusipirkti, ilsėtis irgi nebuvo kada, nes valdžia paprastam žmogui kalėdinių atostogų nesuteikė, todėl teko tarp švenčių porą kartą į darbą nueiti.

Tačiau net ir tas kelias dienas, išpuolusias tarp nepakeliamo darbo savaičių ir mėnesių, paprastas žmogus pailsėti negalėjo. Sakysim, Palangoje vietų šventėms nebuvo net pigiausiame viešbutyje, o ką jau kalbėti apie brangesnius. Teko mūsiškiams vargšams važiuoti į užsienius, kur pigiau, negu Lietuvos kurortuose, nes Palangoje namelį turintis nuskurdęs lietuvis nuo lietuvio pasirengęs devynis kailius nudirti.

Pavalgyti per šventes irgi buvo problema. Na, valgyti – dar nieko, valgyti mes ir sunkiausiais laikais pripratę, bet štai nusipirkti ką nors švenčių išvakarėse sunku buvo. Kaip sovietmečiu, skirtumas tik tas, kad tada parduotuvėse prekių būdavo nedaug, o žmonių – daug, o dabar nors prekių nenusakomai padaugėjo, bet išalkusių žmonių parduotuvėse prieš šventes buvo dar daugiau, negu tais laikais, na, parduotuves užplūdo tokios minios, kad prie tų prekių net prieiti nebuvo įmanoma.

Sprendžiant iš visokių patarimų, ką daryti persivalgius ir persigėrus, ir įvairiausių dietų gausos žiniasklaidoje, daugumai paprastų žmonių vis dėlto pavyko įveikti visus parduotuvėse iškilusius laikinus sunkumus ir persivalgyti bei persigerti.

Turint galvoje, kad dar laukia Naujųjų naktis, siūlau nuostabią ir veiksmingą dietą, kurios jokiame leidinyje nerasi. Vadinasi ji trumpai – MĖ dieta, ir iššifruojama paprastai: Mažiau Ėsk.

Vis dėlto reikia pripažinti, kad ne visiems metai buvo labai prasti ir sunkūs, ir pasidžiaugti, kad valdžios vyrai bei moteriškės, nusipelnę gyventi geriau, geriau ir gyveno. Jiems sunkmetis seniai baigėsi, nes jų pačių sprendimu jie sau algas pasididino.

Negražu? Užtat teisėta. Už leidimą gauti daugiau už tą patį nedirbamą darbą jie turi būti dėkingi, žinoma, visų pirma sau, bet neturėtų užmiršti Konstitucinio teismo teisėjų, nusprendusių, kad Lietuvos Respublikos Konstitucija liepia visų pirma duoti nusipelniusiems, o nenusipelniusieji, tai yra, pensininkai, ir patys išmirs, nes pakėlus algas valdžiai ir teisėjams, pinigų valstybės kasoje nebeliko.

Tiesa, viena aukštai sėdinti Loreta siūlė tuojau pat pradėti kompensuoti pensijas bent daliai pensininkų, na, tiems, kurie aštuoniasdešimties sulaukė. Bet irgi aukštą kėdę užsėdęs Algirdas pasakė, kad pinigų visai nėra.

Na, nėra, tai nėra, jeigu Loreta būtų pasiūliusi kompensuoti „bent“ šimtamečiams, tiek gal valdžia būtų sukrapščiusi, o dabar… O šiaip – jeigu ta moteriškaitė būtų likusi savo Ukmergėje dirbti kokioje nors įmonėje pagal specialybę, buhaltere, turėtumėme viena, o gal ir ne viena, subankrutavusia įmone daugiau, o dabar – Seimas nebankrutuos, tad galime ramiai klausytis valdžios paistalų.

Negavote dovanų per šv. Kalėdas? Ir valdžia jus pamiršo? Na, tada belieka patarti jums pabandyti pasikviesti kokį nors valdžios vyrą Diedu Morozu, o moteriške – Sneguročka, gal ir jus pamalonins. Nepavyks – džiaukitės bent tuo, kad jus per televiziją pasveikina, ir laikraštyje tai padaryti nepamiršta. Tad gerų Naujųjų!

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje