Skip to content

Pradėtas antrasis išmokų už deklaruotus plotus mokėjimo etapas

MI informacija

Gruodžio 1 d. pradėtas išmokų už 2013 m. deklaruotus žemės ūkio naudmenų plotus antrasis mokėjimo etapas, kuris truks iki 2014 m. birželio 30 d. Iki šios datos paramos turėtų sulaukti visi pareiškėjai, kurių paraiškose nenustatyta neatitikimų ir yra atlikti reikiami patikrinimai.

Visa paramos suma už 2013 m. deklaruotus žemės ūkio naudmenų plotus pirmiausia mokama avansų negavusiems pareiškėjams. Mokėjimo procesas vyksta pagal Žemės ūkio ministerijos pirmuoju tiesioginių išmokų mokėjimo etapu nustatytus prioritetus.

Pareiškėjams, jau sulaukusiems avansinės tiesioginių išmokų dalies, likusios paramos lėšos bus mokamos atsižvelgiant į ūkio statusą. Gyvulių ūkiai išmokų sulauks greičiausiai.

Primename išmokų už 2013 m. deklaruotus žemės ūkio naudmenų plotus nustatytus mokėjimo prioritetus. Parama pirmiausia mokama pareiškėjams:

* gaminantiems pieną;

* deklaravusiems pasėlius;

* deklaravusiems pievas ir ganyklas ir turintiems sutartinių gyvulių;

* turintiems ilgalaikių finansinių įsipareigojimų, dalyvaujantiems įgyvendinant investicinius projektus ar turintiems didelių finansinių sunkumų dėl išskirtinių nepalankių sąlygų.

Už 2013 m. deklaruotus ir paramos tiesioginėmis išmokomis teikimo reikalavimus atitinkančius žemės ūkio naudmenų plotus mokama pagrindinė išmoka yra 451,72 Lt už vieną hektarą.

Pirmuoju išmokų už 2013 m. deklaruotus žemės ūkio naudmenų plotus mokėjimo etapu (spalio 16 d. – lapkričio 30 d.) avansų jau sulaukė 83,5 tūkst. pareiškėjų, jiems iš viso išmokėta apie 380,38 mln. Lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje