Skip to content

Padėkos vakare bibliotekoje ieškota savų žvaigždžių

MI informacija

Metų pabaiga – toks laikas, kai džiaugiamasi nuveiktais darbais, sveikinama bei dėkojama gerus darbus dariusiems, kuo nors nusipelniusiems. Jau ne pirmus metus Ignalinos viešoji biblioteka tokiu metu rengia padėkos vakarą. Šįkart bibliotekoje pasidžiaugta kūrybingomis žvaigždutėmis, skaitančiomis šeimomis, aktyviausiais skaitytojais, bibliotekos pagalbininkais ir bičiuliais. Pasak bibliotekos direktorės Loretos Aleknienės, šiemet bandyta ieškoti žvaigždučių, spindinčių, žavinčių, nušviečiančių mūsų gyvenimą, todėl ir renginys pavadintas „Ieškok žvaigždės“.

Kiekvienas tądien apdovanotasis nuo stilizuotos eglutės rinkosi snaiges ar angeliukus, jiems dovanoti  saldumynai ir 2014 m. bibliotekos kalendoriai. 

Pirmoji vakaro žvaigždutė buvo gimnazistė Gintarė Lukijanskaitė. Jos dainos skamba įvairiuose, taip pat ir bibliotekos, renginiuose. Ši mergina žavi ne tik balsu, bet ir  nuoširdžiu paprastumu bei gerumu. Šįkart Gintarė visus tarsi pakylėjo nuo žemės, sugiedojusi „Aleliuja“.

Savo pirmąją parodą bibliotekoje pristatė 13-metė Kotryna Kliaugaitė. Ji beveik  metus laiko iš įvairių antrinių žaliavų (perdegusių elektros lempučių) kūrė žaisliukus. Kiekvienas jų – nepakartojamas, įdomus ir toks vienintelis. Sukabinti ant netradicinės eglutės jie papuošė biblioteką. Apie dukros idėją ir jos įgyvendinimą pasakojo mama Ramunė. Sakė, kad šie žaislai su pertraukomis gaminti bemaž dvejus metus.

Už meilės menui įkvėpimą Kotryna dėkojo savo mokytojai, Dailės studijos vadovei Nijolei Trinkūnienei. „Tai labai talentinga ir kūrybinga mergaitė. Labai svarbu, kad ji turi puikų šeimos palaikymą ir supratimą“, – sakė mokytoja ir Kotrynai įteikė Kultūros centro dovaną bei linkėjo dar daug parodų.

Pasidžiaugę žvaigždutėmis, bibliotekininkės vieną po kitos kvietė aktyviai skaitančias šeimas. Nuo mažiausio iki vyriausio. Pasveikinta 12 šeimų (Juodeliai, Leleikos, Sidorenkos, Gasiukevičiai, Vaitkevičiai, Taručiai ir kt.) Bene gausiausia buvo Kliaugų šeima. Joje skaito ir vaikai, ir tėveliai, ir seneliai.

Patys mažiausieji parodė, ką moka: vieni skaitė mėgstamų knygelių ištraukas, kiti deklamavo eilėraščius, grojo. Štai Pijus Juodelis, ne ką didesnis už akordeoną, juo pagrojo dainos „Ko liūdi berželis“ melodiją.

Ignalinos bibliotekoje skaito ir švenčioniškiai. Į šventinį renginį kartu su savo dukra Asta atvyko Elena Maldžiuvienė, kuri pasakojo, kad biblioteką atrado tiesiog vieną dieną bevaikštinėdama ir apžiūrinėdama Ignaliną. Kai užėjo, tai ir pamilo. Moters teigimu, čia tokia gera atmosfera, tokios malonios darbuotojos, kad ji tikrai  norės lankysis ir toliau. Iškeptas pyragas buvo šios moters padėkos ženklas.

Daugiausia knygų – 179 – šiais metais perskaitė Regina Ona Kavaliauskienė, antra – Verutė Bukauskienė (176). Nedaug nuo jos atsiliko Irena Šaltienė ir kt. Alfonsui Skripskui dėkota už savanorystę – profesionaliai naujam gyvenimui prikeltas knygas.  

Vaikų literatūros skyriaus vedėja Aldona Meškauskienė pasidžiaugė pačiais mažiausiais skaitytojais. Skyrius šiemet pirmąkart įsteigė 6 nominacijas („Knygų  ėdike“ tapo Gabija Kondratavičiūtė, „Augu skaitydama“  – Rugilė Navackaitė, „Knygų  užkariautoju“ – Vitalijus Finažonok, „Jaunąja aktore“ –  Ineta Stanionytė, „Nuoširdžiausia skaitytoja“ – Miglė Lazinkaitė, „Smalsiuke“ tapo Gintautė Šriūbėnaitė). Dovanėles mažiesiems skaitytojams įteikė renginyje dalyvavęs mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis.

Tą vakarą išdalinta daug dovanų. Dėkota knygas bibliotekai dovanojusiems, taip pat aktyviausiems Skaitytojų bei „Rudenėlio“ klubų nariams, žurnalistams ir kitiems bibliotekos bičiuliams. Atskira padėka skirta savivaldybei ir seniūnams.

Direktorė L. Aleknienė džiaugėsi, kad mūsų rajone kaimų bibliotekos nebuvo uždaromos, o priešingai – persikėlė į naujas patalpas arba buvo atnaujintos. Įkurtuvės švęstos duris iš naujo skaitytojams atvėrusiose bibliotekose Strigailiškyje, Palūšėje, Mielagėnuose, Linkmenyse, Ceikiniuose, Naujajame Daugėliškyje, Dūkšte, Rimšėje. Buvo rodomos šių puikiai sutvarkytų, kompiuterizuotų bibliotekų nuotraukos – šviesios, jaukios erdvės, kuriose ir dirbti smagiau, ir žmonės užeiti maloniau. „Jeigu bibliotekose lankosi žmonės, reiškia darbai padaryti ne veltui. Ir toliau kurkime naujus planus, įgyvendinkime gražias idėjas…“, – kalbėjo vicemeras H. Šiaudinis.

Ilgas buvo padėkos vakaras. Tai tik rodo, kokia biblioteka reikalinga žmonėms, kiek ji skleidžia gėrio ir šviesos. Ji pati lyg didžiausia žvaigždė ir nusipelno svarbiausios padėkos. „Niekur kitur mūsų taip maloniai ir šiltai nesutinka. Moterys, jūs esate nuostabios. Manau, kad šią biblioteką reikėtų pavadinti tikra menų akademija“, – sakė Skaitytojų klubo vadovė Irena Šaltienė.

Bibliotekos padėkos vakaro apdovanotieji

Skaitančios šeimos:

Loreta, Pijus ir Andrius Juodeliai, skaito ir seneliai.

Edita Leleikaitė, Goda ir Augustinas, močiutė Vida.

Laima Sidorenkienė.

Rita Gasiukevičienė ir jos šeima.

Inga Gaivelienė, Urtė, senelis Leonas.

Ramunė Kliaugienė, Kotryna, broliai Kasparas, Martynas, tėtis Rimantas.

Lina Tarutienė ir sūnūs.

Valentas Vijeikis, Emilija.

Ingos ir Vitalijaus Razdaigorų šeima, Danielė.

Aušra Veličkienė, dukros Renata ir Sonata su jaunosiomis atžalomis.

Danguolė Vaitkevičienė, Dovydas.

Elena Maldžiuvienė, duktė Asta, marti Irmanda.

Vaikų literatūros skyriaus nominacijos:

„Knygų  ėdikė“ – Gabija Kondratavičiūtė,

„Augu skaitydama“ – Rugilė Navackaitė.

„Knygų  užkariautojas“ – Vitalijus Finažonok.

„Jaunoji aktorė“ – Ineta Stalnionytė.

„Nuoširdžiausias skaitytojas“ – Miglė Lazinkaitė.

„Smalsiukė“ – Gintautė Šriūbėnaitė.

Dėkojame tiems, kurie supranta bibliotekų reikalingumą ir reikšmę

Visų skaitytojų ir bibliotekos lankytojų vardu nuoširdžiai dėkojame rajono merui Broniui Ropei, mero pavaduotojui Henrikui Šiaudiniu, administracijos direktoriui Rimantui Mačiui, Mielagėnų seniūnei Mildai Bielinienei, Ceikinių seniūnui Juozui Veličkai, Ignalinos seniūnui Jonui Polito, Rimšės seniūnei Tatjanai Jarutienei, Linkmenų seniūnui Jonui Aleknai, N. Daugėliškio seniūnui Juozui Paukštei, Dūkšto seniūnui Vytautui Kazėnui.

Už dovanotą  knygas ačiū:

Vitai Paulauskienei, Rūtai Skarinkevičienei, Marytei Bagdonienei, Jūratei Mažeikienei, Sauliui Bileišiui.

Už aktyvų skaitymą ir dalyvavimą bibliotekos veikloje:

Reginai Onai Kalinauskienei, Irenai Šaltienei, Gražinai Jonikienei, Janinai Dervinytei-Radziulienei,

Elenai Umbražiūnienei, Verutei Bukauskienei, Alfonsai Skripskienei ir Alfonsui Skripskui.

Už aktyviausią periodikos skaitymą:

Zinaidai Maiburovai ir  Jonui Baranauskui.

Už aktyvų dalyvavimą klubo „Rudenėlis“ veikloje:

Klubo „gaspadinei“ Pranutei Milašauskienei ir darbščioms rankelėms – Almam ir Benediktui Juodgalviams.

J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje