Skip to content

Žiemos kaprizų nelaisvėje. Širdgėla graužia, bet panikos nėra

Po kelių dienų jau sulauksime kalendorinio viduržiemio, bet už lango tęsiasi rudeniški orai. Kai kas tuo džiaugiasi. Ypač kelininkai. Net ir miško gėrybių ieškotojai. O žiemos pramogų mėgėjams – gili krizė. Jie laukia nesulaukia normalios žiemos, kurios nebuvo ne tik Lietuvoje, bet ir beveik visose Europos šalyse, kur ankstesniais metais vykdavo slidinėti.

Ypač liūdnos nuotaikos slegia žiemos pramogų organizatorius, kurie sau duoną užsidirba būtent rengiant įvairias varžybas, teikiant žiemos sporto paslaugas. Tarp susikrimtusių ir Ignalinos žiemos sporto centras. Pasak jo ilgamečio vadovo Bronislavo Cicėno, šiemet žiema primena 2006 ir 2007 metus, kai ji taip pat buvo neįprastai šilta ir žiemiškos pramogos tęsėsi vos kelias dienas. Šiemet tokios žiemos nesitikėta, tad iš anksto ruoštasi rimtam darbui. Dar rudenį sporto komplekse buvo įrengtos 4 kalnų slidinėjimo apšviestos trasos su 4 keltuvais ir dviem sniego gaminimo sistemomis. Atnaujintas snieglenčių parkas su specialia įranga ir oro pagalve. Įrengtos slidinėjimo įvairių nuotolių apšviestos trasos su sniego gaminimo sistemomis, taip pat atnaujintos riedučių trasos.

Žiemos pramogas iš esmės turėtų praturtinti ŽSC plėtra ir modernizavimas. Jo metu Kauno UAB „Avono“ statybininkai pastatė puošnų ir modernų slidinėjimo stadioną su 30 skydų modernia šaudykla. Tiesa, ši dar iki galo neįrengta, bet jos įranga jau atgabenta ir artimiausiu metu atvykę Suomijos meistrai ją sumontuos. Naujai iškilusiame pastate jau baigiamos įrengti dalyvių persirengimo, slidžių ruošimo patalpos. Čia bus ir treniruoklių, konferencijų, teisėjų salės. Šalia šio pastato – dvi universalios sporto aikštelės, kur galės žaisti tenisininkai, krepšininkai ir tinklininkai. ŽSC teritorijoje jau įrengtos ir 4 apšviestos automobilių stovėjimo aikštelės. Žiemos pramogų mėgėjų laukia du viešbučiai ir kavinė.

Žodžiu, ŽSC po įvairių rekonstrukcijų taps vienu iš moderniausių žiemos sporto centrų Baltijos šalyse. Gal todėl Ignalinoje ir nuspręsta pirmą kartą surengti Lietuvos žiemos olimpinę dieną.

Bet iki šiol, kol dar žemę dengia ne sniegas, o žaliuojanti veja, centro darbuotojus slegia nenumatyti rūpesčiai. Pasak B. Cicėno, dėl to neverkiama, nors širdgėla slegia. Jau gruodį visas kolektyvas buvo išleistas dviejų savaičių nemokamų atostogų. Atleisti jų iš darbo neįmanoma, nes prie keltuvų, sniego patrankų ir kitų potencialių pavojingų įrenginių turi dirbti specialistai, kurie šiais laikais nesimėto.

Sinoptikai prognozuoja, kad jau šį savaitgalį orai atšals ir sniegas turėtų pasirodyti. Dabar belieka laukti normalios žiemos, kuri turėtų pagyvinti ne tik ŽSC darbuotojų, bet ir žiemos pramogų mėgėjų nuotaiką. Gal taip ir bus, todėl viltis dar neprarandama.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje