Skip to content

Nelengvai pasiekta pergalė

Šeštadienį Ignalinos KSC krepšininkai namuose sužaidė paskutines Rytų Aukštaitijos regiono pirmenybių pirmojo rato rungtynes su Užpalių (Utenos r.) komanda. Ignaliniečiai kartu su Rokiškio „Krauneda – KKSC“ krepšininkais iki šiol buvo patyrę po vieną pralaimėjimą ir pirmavo turnyrinėje lentelėje, o uteniškiai buvo treti, todėl aikštės šeimininkų laukė nelengvos rungtynės, tuo labiau, kad negalėjo rungtyniauti Modestas Krasauskas ir Žygimantas Kulda.

Bet likusių lyderių grupę šįkart papildė Ugnius Luneckas, jo dėka puolimo grandis nuo pat rungtynių pradžios pradėjo žaisti veržliai ir rezultatyviai, pirmauta 9–11 taškų persvara. Trečiajame ketvirtyje ignaliniečių pranašumas dar labiau ūgtelėjo. Todėl buvo tikimasi, kad pergalė bus nesunki. Tuo per anksti patikėta, nes greitai aikštelės šeimininkų žaidimas išsiderino, o svečiai pradėjo rungtyniauti su dviguba energija. Solidų atsilikimą jie pradėjo sparčiai mažinti. Ypač ignaliniečiai prastai sužaidė paskutinį rungtynių ketvirtį, pelnydami vos 7 taškus, kai užpaliečiai surinko trigubai gausesnį taškų kraitį. Ypač rezultatyviai iš įvairių padėčių žaidė jų lyderis A. Mackonis, pelnęs net 35 taškus. Dramatiškai susiklostė paskutinės rungtynių minutės. Tik Tomo Gasparavičiaus, Ugniaus Lunecko ir Mindaugo Ragausko dėka ignaliniečiams pavyko išplėšti pergalę 7 taškų skirtumu – 79:72.

Rezultatyviausiai rungtyniavo T. Gasparavičius, Marius Kupetys, U. Luneckas ir Darius Dubaka, pelnę po 18–14 taškų.

Kitas, jau antrojo rato, rungtynes ignaliniečiai žaidė sekmadienį su Molėtų SK krepšininkais, kuriuos pirmajame rate išvykoje buvo nugalėję 6 taškų skirtumu. Po itin dramatiškos kovos mūsiškiai ir šįkart įveikė molėtiškius rezultatu 82:80.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje