Skip to content

Nervingos rungtynės baigėsi ignaliniečių pergale

Ignalinos KSC komanda namuose sužaidė pirmąsias Rytų Aukštaitijos regiono krepšinio pirmenybių antrojo rato rungtynes su Molėtų SK krepšininkais ir po permainingos bei nervingos kovos jas laimėjo 82:80.

Molėtiškiai, po pralaimėjimo pirmajame rate savo aikštelėje 6 taškų skirtumu, į Ignaliną atvyko kovingai nusiteikę siekti revanšo, todėl nuo pat rungtynių pradžios perėmė žaidimo iniciatyvą į savo rankas. Ignaliniečiai, rungtyniaudami tik aštuoniese (be Ugniaus Lunecko, Modesto Krasausko ir Dovydo Šimkūno), žaidė padrikai ir nesusikaupę. Todėl svečiai jau po pirmojo kėlinio sukaupė 9 taškus, antrame kėlinyje šis skirtumas šoktelėjo iki 11 taškų svečių naudai. Atrodė, kad molėtiškiams pavyks pasiekti užsibrėžtą tikslą.

Tačiau po ilgosios pertraukos aikštelės šeimininkų treneriui Mantui Ilgūnui pavyko įtikinti žaidėjus, kad jie pradėtų patikimiau gintis ir veržliau atakuoti. Jau įpusėjus trečiajam kėliniui, svečių persvara pradėjo mažėti, o netrukus ir visai ištirpo. Svečiai, pastebėję, kad žaidimo iniciatyva jau baigia išslysti iš jų rankų, griebėsi įvairių išpuolių prieš teisėjus, už ką susilaukė teisėtos nuobaudos. Nervų karas tęsėsi ir paskutiniajame ketvirtyje, bet aikštelės šeimininkai pasistengė į jį nesivelti. Jie visi atsidavusiai ir energingai tęsė rezultatyvias atakas. Ypač šauniai po abiem krepšiais „darbavosi“ centro puolėjas Mindaugas Ragauskas, kuris ne tik rezultatyviai užbaigdavo atakas, bet ir privertė varžovus dažnai klysti. Tik gaila, kad Mindaugui nepavykdavo tiksliai mesti baudas. Jeigu jam būtų pavykę ir tai padaryti, tai ignaliniečių persvara, dar nesibaigus rungtynėms, galėjo išaugti 10 ir daugiau taškų skirtumu. Nervų karas tęsėsi iki rungtynių pabaigos. Laimei, ignaliniečiams vis dėlto pavyko laimėti, nors ir 2 taškų skirtumu. Ši pergalė lėmė, kad ignaliniečiai (kartu su rokiškėnais) išsaugojo pirmaujančias pozicijas turnyro lentelėje.

Per šias rungtynes 22 taškus pelnė Žygimantas Kulda, vienu tašku mažiau – M. Ragauskas.

Kitas rungtynes IKSC komanda sekmadienį žais išvykoje su rokiškėnais, prieš kuriuos namuose buvo pralaimėta.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje