Skip to content

Išaiškinti nusikaltimai

MI informacija

2013 m. gruodžio 10 d. parduotuvės UAB „Kosmelita“, esančios Ignalinoje, Taikos g. 20, vedėja pareiškė, kad tų pačių metų gruodžio 2 d., apie 13 val., iš parduotuvės pavogta prekių, kurių vertė 355,85 Lt.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės ir nustatyta, kad minėtąsias prekes pavogė Ignalinos miesto gyventoja V. Ch.

2013 m. spalio 16 d. Stanionių k. (Rimšės sen.) gyventoja pareiškė, kad po nakties pastebėjo išlaužtą savo garažo durų spyną ir pavogtus 170 litrų dyzelinio kuro. 2013 m. spalio 31 d. ta pati gyventoja pareiškė, kad po nakties aptiko išlaužtą garažo durų spyną ir iš garažo vidaus pavogtus dar 100 litrų dyzelinio kuro.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą ir atlikus paieškos veiksmus, nustatytas įtariamasis, įvykdęs vagystę, tai Visagino gyventojas D. D.

2014 m. sausio 4 d. pranešta, kad 37-erių Tverečiaus gyventojas A. P. nužudė savo sugyventinę. Įvykio vietoje kambaryje ant grindų rastas 35-erių R. P. lavonas su daugybinėmis kirstinėmis ir muštinėmis žaizdomis. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Atlikus ekspertizę nustatyta, kad moters mirtis – smurtinė.

Pareigūnai, atlikę procesinius veiksmus, sulaikė Tverečiaus gyventoją A. P., įtariamą žmogžudyste. Minėtajam asmeniui yra pareikšti įtarimai dėl nužudymo.

2014 m. sausio 1 d. A. K. pranešė, kad Ignalinoje, Aukštaičių g., šalia 18-ojo namo trys nepažįstami asmenys sumušė pranešėją bei pagrobė rankinę, odinę piniginę, kurioje buvo 15 Lt, banko kortelė ir asmens tapatybės kortelė. Iš viso pareiškėjui padaryta 150 Lt žala.

Pareigūnai, atlikę tyrimo veiksmus, nustatė du Ignalinos miesto gyventojus, įtariamus apiplėšus pareiškėją. Tai 18-metis S. G. ir 20-metis I. Ch.

2014 m. sausio 13 d. Dūkšte, šalia parduotuvės „Imeda“, rastas 34-erių D. Č. lavonas su kirstine žaizda galvoje. Tik pareigūnų profesionalumo ir didelių pastangų dėka pavyko išaiškinti, kad apie nusikaltimą pranešęs 40-metis R. J. ir įvykdė šį nusikaltimą. Jis prisipažino įvykdęs nužudymą ir šiuo metu yra suimtas trims mėnesiams.

2013 m. rugsėjo 9 d. ignalinietis pareiškė, kad tų pačių metų rugsėjo 6 d., nuvykęs prie Dūkšto sodų bendrijos teritorijoje stovėjusio jam priklausančio medžiotojo bokštelio, rado jį sudegintą. Pareigūnai, atlikę tyrimą, nustatė, kad minėtą nusikaltimą padarė 26-erių metų vilnietis S. N.

2014 m. sausio 10 d., apie 1.51 val., Vidiškėse pareigūnai sustabdė automobilį „VW Golf“, kurį vairavo neblaivus 21-erių Ignalinos m. gyventojas E. M. Kaip vėliau paaiškėjo, šis automobilis buvo pavogtas Ignalinoje, iš Aukštaičių g. 35-ojo namo kiemo. Automobilis buvo neužrakintas, degimo spynelėje paliktas raktas, salone palikti automobilio dokumentai.

Dėl automobilio vagystės buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o E. M. pareikšti įtarimai dėl automobilio vagystės.

2014 m. sausio 23 d. Andriejaukos k. (Tverečiaus sen.) gyventoja pareiškė, kad 2014 m. sausio 13 d. nakties metu pas ją į namus atėjęs kaimynas S. L. ją sumušė ir apkaltino sandėliuko padegimu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, o 35-erių S. L. pareikšti įtarimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

2013 m. spalio 7 d. M. R. pareiškė, kad 2013-10-05 d., apie 23 val., Strigailiškio kavinėje „BBQ akademija“ jis buvo sumuštas nepažįstamo asmens. Pareigūnams atlikus paieškos veiksmus nustatytas asmuo, sumušęs pareiškėją, tai 21-erių Švenčionių m. gyventojas V. K. Jam pareikšti įtarimai dėl pareiškėjui padaryto nežymaus sveikatos sutrikdymo.

2014 m. sausio 18 d. O. S. pranešė, kad, pritaikius raktą, įsibrauta į jos motinai priklausantį negyvenamą namą Dūkšte ir pagrobtas televizorius, priedėlis ir radijo imtuvas. Žala – 269 Lt. Turtas nedraustas, signalizacija neįrengta.

Pareigūnai, pradėję tyrimą, nustatė įtariamąjį – tai gerai policijai žinomas 38-rių Dūkšto gyventojas K. G. Pavogti daiktai minėtojo asmens jau buvo parduoti, tačiau rasti ir gražinti savininkei.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje