Skip to content

Žvarbus oras Žiemos olimpinio festivalio dalyvių nuotaikos nesugadino

Vasario 1-2 dienomis, likus vos savaitei iki Žiemos olimpinių žaidynių Sočyje pradžios, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, rajono savivaldybės ir Žiemos sporto centro iniciatyva Ignalinoje pirmą kartą šalyje surengtas „LTeam“ Žiemos olimpinis festivalis, kurio tikslas – sukviesti visus žiemos sporto mėgėjus išmėginti jėgas įvairiose sporto varžybose ir pasidžiaugti žiemos teikiamais malonumais.

Kaip jau skelbėme, pirmoji žiemos olimpinio festivalio diena prasidėjo Kultūros ir sporto centre, kuriame, dalyvaujant LTOK prezitentei Dainai Gudzinevičiūtei, Lietuvos sporto organizacijų, taip pat rajono savivaldybės vadovams, buvo pristatytas Stasio Petkaus ir žurnalistės Gintarės Grikštaitės sukurtas filmas „Algimantas Šalna: norėjau būti geriausias“ apie mūsų kraštą išgarsinusį biatlonininką, kuris prieš 30 metų Sarajeve SSRS rinktinės sudėtyje tapo olimpiniu čempionu. Renginyje dalyvavo ir iš JAV atvykęs filmo herojus kartu su žmona Neringa. Iki šiol tokio dėmesio ir pagarbos nebuvo nusipelnęs nė vienas žiemos vei vasaros Olimpinių žaidynių čempionas, todėl galime tik pasidžiaugti, kad pirmoji tokia garbė atiteko būtent ignaliniečiui, nes buvo pažadėta sukurti ir daigiau tokių filmų apie sportininkus.

Po šio filmo pristatymo garbūs svečiai ir žiūrovai patraukė į Žiemos sporto centrą, kur ir įvyko Žiemos olimpinio festivalio atidarymas. Nors tą dieną pūtė stiprus ir žvarbus vėjas, bet LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė, rajono meras B. Ropė, svečias A. Šalna ir kiti pasidžiaugė, kad ši neeilinė ir pirmą kartą surengta šventė žiemos sporto sostinėje susilaukė vieningo pritarimo ir į ją sugužėjo nemažas būrys dalyvių. Gal būtų buvę jų dar gausiau, bet tą pačią dieną Dusetose vyko tradicinės žirgų lenktynės, iš dalies koją pakišo ir žvarbus oras. Tačiau LŽSC direktoriaus Bronislavo Cicėno dėka dirbtiniu sniegu pavyko padengti visas reikalingas lenktynėms bei pramogoms skirtas trasas, už ką centro vadovas susilaukė daug pagiriamųjų žodžių.

Po festivalio iškilmingo atidarymo ir tradicinio laužo uždegimo, visose bazės aikštelėse užvirė įdomios ir atkaklios sporto varžybos, kuriose didesnio dėmesio susilaukė „Žalgirio“ sporto draugijos lygumų bei kalnų slidininkų, taip pat snieglentininkų startai su tramplynais ir jų kitomis kliūtis bei slalomo rungčių dalyviai. Įdomumo nestigo ir įvairiose kariškių surengtose varžytuvėse, pirmąkart Ignalinoje vykusiose parodomosiose šunų kinkinių, dailiojo čiuožimo, ledo ritulio ir kitos rungtys.

Kaip ir reikėjo manyti, gausiausias būrys – apie 180 dalyvių – panoro išmėginti jėgas lygumų slidinėjimo lenktynėse, kuriose iš įvairių miestų ir rajonų dalyvavo stipriausieji įvairaus amžiaus slidininkai. Džiugu, kad tarp jų buvo ir grupė ignaliniečių – nepavargstantis sporto centro direktorius B. Cicėnas, taip pat Lina Kreivėnaitė, visų slidinėjimo varžybų dalyvis Raimundas Guoga ir kiti. Bazės direktorius ir šįkart buvo nepralenkiamas tarp savo bendraamžių 5 km lenktynėse ir pelnytai laimėjo aukso medalį. Tokios pat spalvos medalį laimėjo ir L. Kreivėnaitė. Prizinę vietą iškovojo ir R. Guoga, šauniai lenktyniavo ir IKSC Sporto skyriaus trenerių jaunieji slidininkai, ne vienas jų iškovojo prizines vietas.

Beje, ignaliniečiai pagirtinai lenktyniavo ir Lietuvos slidinėjimo asociacijos surengtose taurės varžybose Vilmanto Gineito atminimo garbei. Taures iškovojo Karolis Paukštė, Dainius Bielinis ir Ugnė Kastanauskaitė, o prizines vietas – Danielė Paukštytė, L. Kreivėnaitė ir Ramunė Arlauskienė.

Jau ne pirmose „Žalgiriados“ žaidynėse didžiojo slalomo ir slalomo rungtyse sėkmingai rungtyniauja ir Ignalinos komandos dalyviai – Edita Ryliškienė, Milda Laužikaitė ir Piotras Bukinas. Pastarasis didžiojo slalomo lenktynėse pelnė bronzos medalį, o jo žmona Zita iškovojo antrąją vietą. Sėkmingai rungtyniauta ir slalomo rungtyje, kurioje M. Laužikaitė pelnė sidabro, o E. Ryliškienė – bronzos medalius. Tik Andriui Berčiui šįkart nesisekė sėkmingiau varžytis su labiau patyrusiais varžovais.

Dėmesio festivalyje susilaukė šaudymo, virvės traukimo, mini futbolo (3×3), kareiviško bato mėtymo į tolį varžybos ir kitokios pramogos. Beje, mini futbolo varžybose nepralenkiama buvo ignaliniečių teisėjų trijulė – Lukas Braziulis, Deivydas Galubickas ir Ričardas Kazinecas. Ir kitas prizines vietas iškovojo ignaliniečiai, tarp kurių buvo ir savanorių komanda. Kai kurie ignaliniečiai savo jėgas išbandė ir bavariško akmenslydžio parodomajame žaidime.

Dėmesio susilaukė ledo ritulio pamokos su Vilniaus ledo ritulio mokyklos „Geležinis vilkas“ treneriais. Nepaisant vėjuoto oro ir šalčio, daug plojimų susilaukė Vilniaus dailiojo čiuožimo klubo merginų virtuoziškas pasirodymas ant ledo.

Nelengva būtų išvardinti visas pramogas, kurios vyko per abi dienas, bet jos įgalino žiūrovus ne tik sušilti, bet ir į namus sugrįžti pakilios nuotaikos.

Kaip teigė festivalio organizatoriai, šis renginys ateityje taps tradiciniu. Gal kitą kartą, esant palankesniam orui, į jį susirinks žymiai gausesnis dalyvių ir smalsuolių būrys.

Autoriaus ir J. Baltakio nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje