Skip to content

Prisiglaudėm prie kalbos vingrybių

 

Šeštadienį Lietuva visose savivaldybėse, mokyklose ir Lietuvos ambasadose užsienyje septintąjį kartą rašė nacionalinį diktantą. Ši graži tradicija gyvuoja nuo 2006 m., ji organizuojama Pilietinės minties instituto. Diktanto globėja – Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šeštadienį vyko pirmasis etapas. Lygiai 11 val. per LRT radiją diktanto tekstą skaitė žinių vedėjas Marijus Žiedas. Skaitytas Giedros Radvilavičiūtės sukurtas tekstas „Skrydis“.

Rajono savivaldybėje diktantą rašė 23 žmonės, iš jų – 7 moksleiviai, Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijoje – dar 41 mokinys. Diktantą norintys rašė ir namuose. Šiuo atveju parašytą tekstą reikėjo išsiųsti iki vakar dienos, tačiau namuose rašę negali pretenduoti į raštingiausiojo titulą. Yra trys tokios kategorijos: raštingiausio suaugusiojo, moksleivio ir užsienio lietuvio.

Rašiusius diktantą Ignalinoje pasveikino rajono vicemeras Henrikas Šiaudinis. Jis sakė: „Dauguma jūsų į kalbos šventę atėjote pirmąkart. Kalba jungia visą tautą. Tie, kas atėjote rašyti, esate patriotai širdyse, o tai svarbiausia“.

Rašę diktantą po jo sakė, kad tekstas nebuvo itin sunkus, gal kiek keblesnė skyryba. Ir skaitytas jis buvo normaliu tempu, ne per skubiai. Kodėl rašė? Vieni norėję pasitikrinti kalbos žinias, kiti jautę pareigą rašyti, tretiems tiesiog įdomu buvo dalyvauti.

Diktanto tekstas šiandien skelbiamas interneto svetainėse www.diktantas.lt ir www.vlkk.lt. Mes diktanto tekstą išspausdinsime penktadienį.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje