Skip to content

Mūsų plaukikai vėl grįžo su medaliais

MI informacija

 

Kovo 7–8 d. Rygoje vyko Baltijos šalių plaukimo čempionatas, kuriame dalyvavo ir septyni Ignalinos plaukikai.

50 m krūtine rungtyje sidabro medalį iškovojo Dovilė Mikoliūnaitė, tik 0,14 sek. dalių nusileidusi Latvijos plaukikei Alionai Ribakovai. Beje, Dovilės rezultatas – 33,62 sek. – buvo lygus su kitos Lietuvos atstovės Godos Overlingaitės rezultatu, todėl abiems šioms sportininkėms buvo įteikti sidabro medaliai.

Puikiai Rygoje pasirodė ir jaunasis Erikas Kapočius. 100 m krūtine jis nuplaukė per 1 min. 10,95 sek., o 200 m kompleksiniu plaukimu per 2 min. 20,65 sek. Abu šie rezultatai – asmeniniai ir Ignalinos rekordai – sutvirtino Eriko pozicijas kovojant dėl vietos Lietuvos plaukimo rinktinės sudėtyje, kuri atstovaus šaliai Europos jaunimo olimpiniame festivalyje. Nedaug iki savo asmeninių rekordų pritrūko Sarai Aškinytei. 200 m kompleksinio plaukimo rungtyje ji užėmė 7-ąją vietą.

Kitas Ignalinos plaukimo klubo jaunasis plaukikas Džiugas Karklelis kovo 7 d. dalyvavo Kaune vykusiose varžybose ,,Šilainių taurė – 2014“. Į Kauną susirinko gausus būrys 2003 m. gimusių ir jaunesnių plaukikų iš Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio, Elektrėnų, Klaipėdos. Džiugas iškovojo pirmąsias vietas 50 m laisvu stiliumi (iš viso startavo net 105 dalyviai!) ir 50 m nugara (74 dalyviai) rungtyse. Ir šiose varžybose mūsų plaukikui teko pasidalinti aukso medalį su Panevėžio atstovu Aleksu Savicku. Abu sportininkai 50 m laisvuoju stiliumi nuplaukė vienodai – 31,09 sek. Džiugas ir Aleksas taip pat buvo pripažinti geriausiais varžybų plaukikais ir absoliučioje įskaitoje, bei apdovanoti taurėmis ir prizais.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje