Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

 

Vagystės

Kovo 24 d. AB TEO LT pareiškė, kad 2014-03-13 d. Ignalinoje, Technikos g., buvo pavogti keturi ryšių kabelių kanalų sistemos šulinių dangčiai. Žala – 554,68 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kovo 25 d. A. C. pranešė, kad Dūkšto sen., Sokiškių k., iš jam priklausančio žemės sklypo iškirsta apie 20 vnt. alksnio medžių. Žala – 3000 Lt. Turtas nedraustas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Mirtis

Kovo 24 d. savo namuose Ignalinoje rasta mirusi 77-erių Z. J. Rajono PK pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo.

Gąsdino savo vyriškumu

Kovo 19 d. IĮ „Srovena“ direktorius pareiškė, kad 2014 m. kovo 19 d. kavinėje „Srovena“ vienas iš trijų neblaivių nepažįstamų jaunuolių, matant pašaliniams asmenims, vartojo necenzūrinius žodžius, be jokios priežasties stumdėsi, demonstravo jam savo lytinį organą. O išėjęs į lauką sugriebė pareiškėją už kaklo, taip sukeldamas jam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pažeidėjų sargas neišgelbėjo

Aplinkos ministerijai paskelbus akciją ,,Lydeka-2014“, kaip ir buvo minėta, aplinkosaugininkai ypatingą dėmesį skiria lydekų migracijos keliams ir jų nerštavietėms. Viena iš tokių vietų yra ir Bukos upės žiotys Baluošo ežere.

Kovo 23 d. Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnų ekipažas nutarė pabudėti prie šios vietos. Jau gerokai prašvitus, pareigūnai užfiksavo link žiočių palei krantą valtimi atplaukiantį vyrą. Krante pasirodė ir antras asmuo. Valčiai priplaukus prie kranto, pastarasis į ją įlipo ir, pairklavę vos keliasdešimt metrų, minėti piliečiai pradėjo traukti tinklus. Netoli nuo tos vietos, iš kur išplaukė valtis, ant kalniuko pareigūnai pastebėjo ir trečią vyrą, kuris turėjo užtikrinti nelegalios žvejybos saugumą stebėdamas – ar nėra kur nors netoliese aplinkosaugininkų.

Kai pažeidėjai su ištrauktais tinklais ir laimikiu priplaukė prie kranto, iš karto buvo sulaikyti, o „sargas“, supratęs, kad pražiopsojo, pasipustęs padus spruko į netoliese esančius namus. Neaišku, ko labiau išsigandęs – aplinkosaugininkų ar savo bendrininkų už netinkamą pavestų pareigų vykdymą.

Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad sulaikytieji V. Š. ir Š. A. dviem statomais tinklais neteisėtai buvo sugavę 4 lydekas, 4 karšius, 1 šapalą ir 4 kg kuojų. Už tai jiems surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, paimti tinklai ir valtis, kurie, kaip pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės, bus konfiskuoti. Už neteisėtai sugautas žuvis teks atlyginti 3403,92 Lt gamtai padarytą žalą ir dar kiekvieno iš jų laukia administracinės baudos nuo 400 iki 1000 Lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje