Skip to content

Ignalinos grindų riedulininkai – jau superfinale

MI informacija

Centrinė ir labiausiai intriguojanti eilinio turo dvikova vyko Vilniuje tarp čempionato lyderių Ignalinos „Vikingo-Pieno žvaigždžių“ ir daugkartinių Lietuvos čempionų „UV 2003“. Vilniečiams, šį sezoną kovojantiems dviem frontais – Baltarusijos atviroje lygoje ir Lietuvos čempionate – į sezono pabaigą ima trūkti jėgų. Minske pasiekę įspūdingą pergalę 10:2 prieš vietos „Energija“ komandą, namuose po labai atkaklios, kietos kovos 2:4 (1:1, 1:0, 0:3) „vienuoliai“ turėjo pripažinti svečių iš Ignalinos pranašumą.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai – Eimantas Rudys 11 min., išsivadavęs nuo gynėjo globos, tiksliai pasiuntė kamuoliuką į viršutinį vartų kampą. Baigiantis pirmajam kėlinukui, „Vikingo“ puolėjas Martynas Kliauga, laiku prišokęs prie nuo vartininko atšokusio kamuoliuko, išlygino rezultatą – 1:1.

Pačioje antrojo kėlinuko pradžioje „UV 2003“ kapitonas ir rezultatyviausias čempionato žaidėjas Martynas Karkauskas labai stipriu ir tiksliu smūgiu iš standartinės padėties antrą kartą išveda savo komandą į priekį – 2:1. Nepaisant abiejų komandų pastangų, šis rezultatas nepakito iki antrosios poilsio pertraukėlės.

Prasidėjus paskutiniam rungtynių kėlinukui, rezultatą išlygino Tomas Sinkevičius, išnaudojęs tikslų Mindaugo Čibiro perdavimą – 3:2 „Vikingo“ naudai. Rungtynių pabaigoje po V. Češulio perdavimo galutinį tašką rungtynėse padėjo T. Sinkevičius. Tomui tai jau 9 įvartis čempionate.

„Vikingas-Pieno žvaigždės“, iškovojęs 5-ąją pergalę ir surinkęs 15 taškų, nepaisant likusių čempionato kitų komandų rungtynių baigties, užsitikrino vieną iš dviejų pirmųjų vietų reguliariajame sezone ir teisę superfinale kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Čempionato debiutantams tai labai didelis sezono pasiekimas ir atkaklaus darbo pasekmė.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje