Skip to content

Rusijos dainininkas Vitas pradėtas… Palūšėje?

Bent kiek besidomintys šiuolaikine muzika žino populiarią rusų popžvaigždę Vitą. Daugumai jo pristatyti nereikia – milijonai gerbėjų visame pasaulyje žavisi unikalaus, labai aukšto balso (falceto) savininko dainomis ir teatrališkais pasirodymais. Vitą drąsiai galima vadinti ir paslaptingiausia rusų žvaigžde – jo biografijoje ir gyvenime nežinomųjų daugiau nei sudėtingoje matematinėje lygtyje. Anksčiau puse lūpų kalbėta apie tai, kad vaikino tėvas – lietuvis, tačiau ilgai tai tebuvo faktais nepagrįstos spėlionės. Juolab biografijoje rašoma, jog dainininko motina Lilija 2006-aisiais (kitur teigiama, kad 2001 m.) mirė, o tėvas Vladimiras Gračiovas gyvena Odesoje.

Vis dėlto, Vito gyslomis išties teka lietuviškas kraujas. Pridursiu daugiau – Ignalinos krašto kraujas. Dar prieš trejetą metų TV3 laidoje „Gyvenimas yra gražus“ tai patvirtino biologinis dainininko tėvas, šią paslaptį saugojęs daugiau nei trisdešimt metų. Jis ir dabar gyvena Linkmenų sen., tačiau „legalizuotis“ nenori. Jis ir TV3 laidoje kalbėjo nusisukęs nuo kameros. Tuomet jis sakė: „Šis vienos dienos nuotykis apvertė daugeliui žmonių gyvenimą. Tai buvo nevaldoma, visa griaunanti aistra, – apie susitikimą su Vito motina laidos kūrėjams pasakojo vyras. Žinojome, kad negerai elgiamės, nes ji buvo susižadėjusi. Bet gyvenime būna akimirkų, kai nieko negali pakeisti. Supratau, kaip blogai dėl to ji turėjo jaustis, ir nenustebau sužinojęs, kad skubiai išvažiavo“, – prisiminė biologinis dainininko tėvas. Jis tuomet dirbo Palūšės turistinėje bazėje, į kurią plūdo turistų grupės iš visos buvusios sąjungos. Su viena grupe ir buvo atvykusi Vito motina, su kuria įvyko vienos dienos romanas. Po kurio laiko vyras gavo laišką, kuriame moteris pranešė, kad jam gimė sūnus, tačiau prašė savo vaiko neieškoti ir jųdviejų su sutuoktiniu šeimos negriauti.

O toliau įvykiai klostėsi kaip Holivudo filme. Po dvidešimties metų vyras atsitiktinai atėjo į Vito koncertą Vilniuje ir scenoje pamatė… savo kopiją. Ir išties – abiems atsistojus vienam šalia kito, tuo niekas nesuabejotų.

Vitas neretai atvyksta koncertuoti į Lietuvą. Pasak jo, Lietuvą jis laiko savo tėvyne. Prieš porą metų, po eilinio koncerto Kaune, Vitas užsuko į restoraną. Jo savininkas Gediminas Juodeika vėliau pasakojo: „Pamažu atsipalaidavęs dainininkas pradėjo pasakoti apie savo šeimą, meilės reikalus, kasdienybę ir tėvynę. Ja Vitas laiko Lietuvą. Pats Vitas man pasakojo, kad jo motina – Lietuvos žydė (kažkur skaičiau, kad ji kilusi iš Zarasų – aut. past.). Taigi išeitų, kad jo abu Vito tėvai iš Lietuvos. Gal todėl Vitas sakė, kad jam koncertuoti Lietuvoje visuomet yra laimė ir garbė. Darau tai su didžiuliu malonumu dar ir todėl, kad jūsų miestuose gyvena nuostabūs žmonės, koncertuose sukuriantys ypač svetingą ir jaukią atmosferą. Patikėkit, ne visose pasaulio scenose galima tai pajusti…“

Tikrasis Vito vardas – Vitalijus Gračiovas. Vaikinas gimė 1981 m. vasario 19 d. Daugpilyje, o nuo aštuonerių metų gyveno Ukrainoje, Odesoje (tiksliai nežinomi net gimimo metai, nes kituose šaltiniuose teigiama, kad Vitas gimė 1979 ar 1980 m.). Nuo vaikystes domėjosi muzika, lankė muzikos mokyklą. Taip pat vaidino. Būtent pamatęs Vito spektaklį, juo susidomėjo ir prodiuseris Sergėjus Pudovkinas. Nors ir nebuvo girdėjęs Vito balso, tik matęs jo vaidinimą, sugebėjimą pantomimos judesiais persikūnyti į daugybę personažų. Po spektaklio nuėjęs į užkulisius, užkalbino Vitą ir paklausė, ar jis turi kasečių su vaizdo įrašais. Vitas ištraukęs garso kasetes sakė, kad jose – jo gyvenimas. Vakare jas išklausęs prodiuseris suprato, kad Vitas yra jo, kaip vadybininko, lūkesčių išsipildymas. Ir viskas. Vitas išvyko į Maskvą, prasidėjo įrašai, repeticijos, programos kūrimas. Pirmas jo viešas koncertas, tapęs sensacingu atradimu, įvyko 2000 m. Nuo to laiko iki šiol jis pardavė apie 100 milijonų kompaktinių plokštelių su savo kūryba.

Vitas vaidina kine. Daug filmavosi bendruose Rusijos ir Kinijos gamybos filmuose. Domisi Rytų filosofija, moka kinų kalbą, todėl vaidina kalbėdamas kiniškai. Kinijoje Vitas be proto populiarus, laikomas populiariausiu rusų aktoriumi, ten jam pastatytas net 12 m aukščio paminklas, kuriame pavaizduotas su armonika rankose. Viename iš itin retų savo interviu įžymybė pasakojo, kad į tos šalies rinką prasimušė gavęs Kinijos kultūros ministerijos palaiminimą. Kitaip, sakė, ten karjeros padaryti neįmanoma. Pasakojo, kad jis visur ten vežiojamas limuzinu, prie viešbučių pasitinka klykiantys gerbėjai, kone į gabalus plėšiantys savo dievuką, todėl Vitą visur lydi apsaugininkai.

Rusų žiniasklaidoje rašoma, kad Vito motina Lilija Gračiova, apakinta sūnaus šlovės, prasigėrė ir nuo to ir mirė. Niekur nerašoma, ar Vitas žino, kas iš tiesų yra jo biologinis tėvas? Gal sužinos ir kada nors įvyks ir jų susitikimas?..

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje