Skip to content

Linkmenis aplankė rožinis pelikanas

MI informacija

 

Jau rašėme, kad į Linkmenis kartu su gandrais atskrido Pietų Europos paukštis pelikanas, kurio perėjimo vietos yra Volgos, Dunojaus upių deltose, Kaspijos, Azovo jūrų pakrantėse. Apie retą svečią redakcijai pranešė Linkmenų seniūnas Jonas Alekna, o nuotraukas atsiuntė Sigitas Mackonis.

Gamtininkai mano, kad pelikanas pasiklydo, pakliuvęs į baltųjų gandrų srautą ir kartu su jais atlėkė iki Lietuvos. Pelikanas iš tvenkinio išskrido po poros dienų ir dabar jo vieta nežinoma. Jis galėjo persikelti į kitus Aukštaitijos nacionalinio parko ežerus (jei kas pamatytumėte retą paukštį, paskambinkite).

Rytų Lietuvoje šis paukštis pastebėtas pirmą kartą, nors anksčiau buvo užklydęs į Žuvintą, o 1980 m. jis buvo pastebėtas Molėtų rajone. Iki šiol Lietuvoje apsilankė daugiau kaip 20 rožinių pelikanų. Šie paukščiai stebėti Kelmės, Marijampolės, Alytaus, Anykščių, Kaišiadorių, Kauno rajonuose. Prieš keletą metų vienas jaunas pelikanas, atklydęs į Lietuvą, buvo sugautas ir lėktuvu išskraidintas į Graikiją, į šių paukščių gyvenamas vietas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje