Skip to content

Dysnos kaimas susibūrė į saugią kaimynystę

MI informacija

Rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Šidlauskas kartu su Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininku Artūru Blaškausku, vyresniąja specialiste Jūrate Pernaviene, specialiste Erika Luneckiene ir apylinkės inspektore Jelena Špakova, lankėsi Dysnos k. bibliotekoje (Didžiasalio sen.), kurioje susitiko su Dysnos, Navikų ir Vosiūnų kaimo bendruomene.

Pristatyta nusikalstamų veikų statistika Didžiasalio seniūnijoje ir pasidžiaugta, kad 2013 m. Didžiasalio seniūnija konkurse tapo „Saugiausios Ignalinos rajono seniūnija“. Gyventojai raginti būti aktyviais bendruomenės nariais, nes policijos darbo efektyvumas sunkiai įsivaizduojamas be glaudaus bendravimo ir bendradarbiavimo su gyventojais, nuolatinio keitimosi su jais informacija ir nuomonėmis.

Policijos pareigūnai susitikimo dalyviams pateikė informaciją apie Bendrojo pagalbos centro telefoną 112 ir priminė, kaip išsikviesti atitinkamas tarnybas, kad būtų laiku sureaguota ir suteikta reikalinga pagalba. Atkreipė gyventojų dėmesį, kad artėjant euro įvedimui, gyventojai būtų budrūs ir nepakliūtų į sukčių, siūlančių pinigus pakeisti palankiu kursu, pinkles, ragino būti budriems bankomatuose išgryninat pinigus, taip pat pateikė informaciją apie kitus sukčiavimo atvejus. Priminta, kaip apsaugoti savo turtą, kokių priemonių gali ir turi imtis patys bendruomenės nariai, kad sumažėtų vagysčių.

Apylinkės inspektorė J. Špakova skatino tinkamai ir atsakingai rūpintis savo augintiniais, priminė rajono miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisykles ir apgailestavo, kad yra asmenų, kurie piktybiškai nesilaiko minėtų taisyklių reikalavimų. Kvietė visiems aktyviai prisidėti prie pilietinės akcijos „Darom“, kurios tikslas – ne tik tvarkyti ir švarinti aplinką, bet ir skatinti žmonių savimonę bei pilietiškumo jausmą, ugdyti meilę gamtai.

Prevencijos poskyrio viršininkas A. Blaškauskas ragino gyventojus nebūti abejingais daromiems teisės pažeidimams, kurie labai kenkia Lietuvos ekonomikai, prašė apie pastebėtus naminės degtinės, kontrabandinių cigarečių ar nelegalių degalų realizavimo atvejus bei vietas, kuriose prekiaujama akcizais neapmokestinamomis prekėmis, taip pat asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti policijai nemokamu pagalbos telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu 8~800 20112.

Pareigūnai pažymėjo, kad saugios gyvenamosios aplinkos formavimas turi būti bendras visų bendruomenės narių rūpestis. Norint, kad vykdomos prevencinės priemonės būtų efektyvios, būtina aktyvi vietos valdžios, bendruomenės ir policijos partnerystė, sutelkianti bendruomenės narius nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų savo gyvenamoje aplinkoje užkardymui.

Kadangi policijos pareigūnai nuolat inicijuoja bendruomenės aktyvo būrimąsi į saugios kaimynystės grupes, Dysnos gyventojai tam taip pat neliko abejingi ir susibūrė į naują – Saugios kaimynystės grupę, o susibūrę kaimynai gali didžiuotis, jog juos vienija ne tik geri darbai, bet ir bendras tikslas – kovoti su nusikaltimais ir teisės pažeidimais, saugant vienas kito turtą, nes policija negali būti visur, o kaimynas yra netoliese ir paprastai nemažai pastebi ir žino, kas vyksta gyvenamojoje aplinkoje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje