Skip to content

Pasieniečiai vėl laimėjo įstaigų sporto žaidynes

Praėjusį ketvirtadienį baigėsi Ignalinos KSC surengtos šių metų rajono įstaigų sporto žaidynės, kuriose dalyvavo pasieniečiai, policininkai, mokytojai ir KSC darbuotojai. Žaidynių pradžioje varžėsi šaškininkai, tinklininkai ir smiginio mėgėjai. Tarp šaškininkų sėkmingiausiai žaidė pasieniečiai V. Pupelienė, G. Sapiega ir R. Dubaka, kurie aplenkė KSC ir mokytojų komandas. Tinklinio varžybas laimėjo mokytojai, o taikliausiai strėlytes į taikinį mėtė KSC atstovai. Beje, jie šioje rungtyje žaidynėse laimėjo vienintelę pirmąją vietą ir aukso medalius.

Paskutinę žaidynių dieną vyko įdomiausios varžybos, kuriose varžėsi stalo tenisininkai, krepšininkai (3×3) ir jėgos dvikovės dalyviai, lemiamas rungtynes žaidė salės futbolininkai.

Prie žaliųjų teniso stalų vėl, kaip ir pernai, sėkmingiausiai žaidė pasieniečių trijulė – Jurgita Maskoliūnienė, Jevgenijus Amelinas ir Aleksandras Petrukas. Jie laimėjo visus tris susitikimus. Antrą vietą užėmė mokytojai, o trečią – policininkai.

Įdomiausiai susiklostė krepšininkų varžybos. Buvo tikimasi, kad jas turėtų laimėti policininkai, kurių sudėtyje rungtyniavo labiau patyrę žaidėjai. Jie nesunkiai nugalėjo mokytojų bei IKSC komandas. Tačiau lemiamoje dvikovoje sėkmė lydėjo pasieniečius, kurių sudėtyje žaidė E. Vaickus, R. Jarošas, J. Bagdonavičius ir V. Ragauskas. Jie ir laimėjo pirmąją vietą, įveikę policininkų komandą 15:8.

Pasieniečiai sėkmingiausiai varžėsi ir jėgos dvikovės rungtyje, nes tarp jų rungtyniavo Lietuvoje gerai žinomas ir ne vienerias varžybas laimėjęs štangos kilnotojas Evaldas Černiauskas. Nors jis prisitraukimo prie skersinio lyderio poziciją užleido mokytojų komandos atstovui Modestui Vaičiuliui, bet už tai buvo nepralenkiamas stumiant abiem rankomis 24 kg sveriančius svarsčius. Tad jis kartu su Mantu Cibulskiu ir pelnė aukso medalius, aplenkę mokytojų dvejetą.

Įdomiausiai žaidynių varžybose susiklostė salės (5×5) futbolininkų rungtynės tarp mokytojų ir policininkų. Varžybų pradžioje jų dvikova baigėsi taikiai – 3:3. Vėliau abi komandos, laimėjo po dvi pergales, todėl šių rungtynių baigtis priklausė nuo to, kokiu skirtumu mokytojai nugalės IKSC komandą. Jiems būtų užtekę varžovus nugalėti dviejų įvarčių skirtumu, tačiau šią užduotį įvykdė su kaupu – 10:2. Tai ir nulėmė, kad mokytojai laimėjo pirmąją vietą, o policininkams vėl, kaip ir krepšinio aikštelėje, pergalė išslydo iš rankų.

Susumavus įstaigų sporto žaidynių visų rungčių rezultatus, paaiškėjo, kad, kaip ir pernai, žaidynes laimėjo pasieniečiai, kurie šventė pergalę keturiose rungtyse ir iškovojo pagrindinę taurę, kurią jiems įteikė IKSC Sporto skyriaus vedėjas Jonas Paslauskas. Kitas prizininkų vietas laimėjo mokytojai ir policininkai.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje