Skip to content

Dešimtmetis Augustas Grabažis važiuoja į Braziliją

Šiųmetės Velykos tikriausiai įspūdingiausius prisiminimus paliks mums gerai pažįstamo rajono tarybos nario ir aktyvaus visuomenės veikėjo Arūno Grabažio šeimoje. Jau pirmąją iškiliausios pavasario šventės dieną Arūnas suskubo pranešti redakcijai džiugią naujieną, kad jo anūkas Augustas laimėjo konkursą ir vienintelis iš Lietuvos birželį važiuos į Pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje.

Tradiciškai prie velykinio šventinio stalo visuomet susirenka visi šeimos nariai. Dar šv. Velykų išvakarėse išsiruošė aplankyti tėvus ir Kaune gyvenantis sūnus Andrius su savo dešimtmečiu sūneliu Augustu, kurie nusprendė važiuodami iš Kauno į Mielagėnus užsukti ir į Vilnių, kur tą dieną vyko šeimoms skirta futbolo šventė „Žvaigždžių diena“. Kadangi Andriaus Grabažio sūnus Augustas yra aistringas futbolo mėgėjas ir jau nuo penkerių metų sėkmingai žaidžia Kauno bendraamžių komandoje, tad abu su tėvu nusprendė dalyvauti ir „Žvaigždžių dienos“ renginyje.

Čia dėl pagrindinio prizo varžėsi beveik šimtas vaikų iš visos Lietuvos. Visi dalyviai turėjo įveikti tris atrankos etapus, o specialių estafečių metu pademonstruoti ne tik greitį, bet ir apsukrumą bei futbolo įgūdžius. Visas šias užduotis sėkmingai įveikė dešimtmetis Augustas su tėčiu. Ši pergalė lėmė, kad programos „Į stadioną su žvaigžde“ nugalėtoju ir tapo Augustas, kuriam atiteko nemokama kelionė į vieną egzotiškiausių pasaulio miestų Rio de Ženeirą ir bilietas į Pasaulio čempionato pusfinalio rungtynes San Paule, kuriuos dovanoja programos organizatorius ir oficialus čempionato rėmėjas – restoranų tinklas „McDonaldas“.

Šių metų projekto „Į stadioną su žvaigžde“ nugalėtojas Augustas, pasak Arūno Grabažio, prieš varžybas į stadioną už rankos ves vieną iš pasaulio futbolo žvaigždžių. Berniukas labai norėtų, kad tai būtų portugalas Kristijanas Ronaldas arba brazilas Neymaras da Silva. Į tolimą Braziliją, kur vyks Pasaulio futbolo čempionatas, kartu su sūnumi Augustu vyks ir jo tėtis Andrius. Beje, Augustas bus vienintelis vaikas, kuris atstovaus Lietuvai.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje