Skip to content

Nei šeimininkui, nei svečiui

UAB Ignalinos autobusų parko vadovybė griežia ant žiniasklaidos dantį, nes pastebėjimus apie savo veiklą vadina „užsisėdimu“. Sakyčiau, įdomus požiūris. Regis, įmonė, dirbanti žmonių labui ir iš dalies yra išlaikoma mokesčių mokėtojų, kurie ir taip jau dukart už tą patį moka (savivaldybės dotacija – mokesčių mokėtojų pinigai, važiuodamas autobusu žmogus taip pat moka pinigus), turėtų reaguoti į pastebėjimus ir kuo skubiau juos ištaisyti, bet ne… Geriau ir toliau nieko neveikti, o įšokus į aukos vaidmenį keikti žiniasklaidą, kuri neva užsisėdo. PATARIMAS: atlikite visi pareigas bent jau taip, kaip reikalauja įstatymas ir žmoniškumas, ir niekas niekada jūsų „neužsisės“.

Gavome elektroniniu paštu vieno iš skaitytojų laišką. Jame prašoma užsukti į UAB Ignalinos autobusų parkas esančius viešuosius tualetus. Beje, tas pats žmogus pasiūlė užeiti ir į UAB „Lietuvos geležinkeliai“ stotyje esančius tualetus. „Ir vienur, ir kitur lankosi tie patys žmonės, bet jūs palyginkite. Į autobusų stoties tualetą net negali užeiti, kad pasiektum konkretų tikslą. Smarvė, tvaikas, ištepliotos sienos, apdergta viskas, kas įmanoma. Sakysite, kad žmonės yra tokie ir nemoka tvarkingai elgtis, o tai kaip kitoje gatvės pusėje, Geležinkelio stoties tualetuose, žmonės iš kito pasaulio lankosi? Ten švaru, tvarkinga. Ignalina – kurortinis kraštas, kuriame lankosi turistai, svečiai. O tokios vietos, kaip viešieji tualetai, reikalingos visada. Čia ne tik siaubo šokas turistą ištiks, užėjus į tokią „rezidenciją“, bet dar ir ligų puokštę parsineš. Kita vertus, juk esame ir mes, šio krašto šeimininkai. Mes juk taip pat žmonės“, – svarsto skaitytoja R.

Apie tualeto naudą ir reikalingumą gal nekalbėsime (kalendoriuje net Tarptautinė tualetų diena yra), bet kviečiame UAB Ignalinos autobusų parkas vadovybę apsislankyti bent jau kitoje gatvės pusėje ir pasikonsultuoti su „kaimynais“ tualeto priežiūros klausimais. O jei rimtai, tai tualetai mieste – gan rimta problema. Atvykus žmogui iš kitos vietovės ar bent jau iš kitos Ignalinos pusės į centrą, iškyla problema. Jei suaugę dar kažkaip save kontroliuoja, tai mažus vaikus tėvai pratina iš organizmo perteklių šalinti čia pat, kur eina, kad ir už parduotuvės kampo. Kai vaikui nuo mažens ugdomi tokie įgūdžiai, tada nereikia stebėtis, kad užaugę nesuvokia, jog reikia elgtis kitaip…

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje