Skip to content

Pradžiugino Daugėliškio vidurinės mokyklos dviratininkai

Praėjusį šeštadienį Ignalinos poilsio ir pramogų parke vyko Lietuvos mokinių olimpinio festivalio finalinės kalnų dviračių varžybos, kuriose dalyvavo 13 merginų ir 16 berniukų komandų iš bendrojo lavinimo mokyklų, tarp kurių su stipriausiais Lietuvos jauniausiais dviratininkais varžėsi ir Ignalinos Č. Kudabos progimnazijos bei Daugėliškio vidurinės mokyklos komandos.

Nors tą dieną oras buvo vėsokas ir pūtė atšiaurus vėjas, bet dviratininkai stengėsi kuo sėkmingiau įveikti sudėtingą ir kalvotą trasą. Kaip ir buvo tikėtasi, varžybose geriau sekėsi Šilalės, Biržų, Panevėžio ir kitų rajonų dviratininkams, kurie sistemingai treniruojasi specialiose mokyklose. Tačiau kiek nelauktai malonią staigmeną pateikė Daugėliškio vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytojo Mindaugo Trinkūno vadovaujama berniukų komanda. Jau pirmoje grupėje, kurioje 8 km trasoje lenktyniavo stipriausieji dviratininkai, energingai dviračio pedalus mynė ir daugėliškietis, 6 klasės moksleivis Augustinas Teteriukovas. Šis augalotas vaikinas tarp pirmos grupės dalyvių finišavo ketvirtas, galėjo patekti ir tarp prizininkų, bet trasoje griuvo ir prarado daug brangaus laiko. Augustino startą stebėjusi ir šią mokyklą baigusi gerai žinoma kalnų dviračių ilgametė meistrė ir daugkartinė viena iš stipriausių Lietuvos orientacinio sporto čempionė bei prizininkė Ramunė Arlauskienė sakė, kad šis vaikinas, jeigu rimčiau treniruosis, gali pasiekti puikių rezultatų. Liko jo startu patenkintas ir M. Trinkūnas. Jo manymu, lenktynėse dar sėkmingiau turėtų startuoti ir Jokūbas Mačkinė bei Antanas Panavas. Beje, pastarasis labai netikėtai laimėjo rajono varžybas, nors į jas vyko tik kaip atsarginis mokyklos komandos dalyvis. Kad šis vaikinas yra fiziškai tvirtas ir energingai mina dviračio pedalus, dar kartą įrodė ir per finalines varžybas. Startuodamas kitoje dviratininkų grupėje, kurioje buvo ne vienas sporto mokyklų auklėtinis, jis nuo pat starto kaip kulka šovė į priekį ir, neužleidęs lyderio pozicijų, po keturių ratų pirmasis kirto finišo liniją. Tokio jo finišo nesitikėjo nė vienas kitų komandų treneris, taip pat ir daugėliškėnų vadovas. Todėl individualioje lenktynininkų įskaitoje jis pelnytai pateko tarp prizininkų, savo mokyklos komandai iškovodamas pirmąjį bronzos medalį. Šaunus A. Panavo startas iš esmės padėjo Daugėliškio vidurinei mokyklai pelnyti sidabro medalius, nors aukštas vietas iškovojo ir jau minėtas A. Teteriukovas, Jokūbas Mačkinė, Gabrielius Paukštė. Kaip MI teigė jaunųjų dviratininkų vadovas ir treneris Mindaugas Trinkūnas, iki šiol mokyklos berniukų komanda dar nebuvo iškovojusi tokios aukštos vietos, nors ne vieneriose tokiose prestižinėse varžybose buvo arti medalių.

Merginų varžybose Č. Kudabos progimnazijos merginų komandai nepavyko kiek rimčiau pasipriešinti labiau patyrusioms varžovėms iš Šilalės, Biržų ir kitų rajonų, kur veikia specializuotos dviratininkų sporto mokyklos. Bet tarp kudabiečių gana sėkmingai startavo Raimonda Dindaitė, kurios dėka kudabietės tarp 13 komandų užėmė aukštą septintąją vietą.

Pasibaigus varžyboms ir prizininkų apdovanojimui, Lietuvos neformalaus švietimo sporto centro metodininkė Raimonda Černiauskaitė pagyrė rajono jaunuosius kalnų dviratininkus už sėkmingą startą mokinių olimpinio festivalio finalinėse varžybose, o ypač ją džiugino Daugėliškio vidurinės mokyklos dviratininkų iškovoti sidabro medaliai.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje