Skip to content

Ignalinos plaukikai grįžo su medaliais

MI informacija

Gegužės 9–10 d. Anykščių plaukimo baseine ,,Bangenis“ į tradicinį šešioliktą kartą rengiamą plaukimo sprinto festivalį ,,Anykščiai–2014“ susirinko net 600 plaukikų iš 5 valstybių – Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Moldovos ir Lietuvos.

Varžybų organizatoriai dalyvius pasitiko su nauja, modernia, elektronine sistema. Finaliniuose plaukimuose sportininkai buvo iškilmingai pristatomi didžiuliame ekrane. Šiame sprinto festivalyje buvo pasiekta nemažai šių varžybų rekordų įvairiose amžiaus grupėse, o norint patekti į finalinius plaukimus – stipriausiųjų šešetukus, reikėjo rodyti labai aukšto lygio rezultatus.

Du mūsų jauni ir perspektyvūs plaukikai – Sara Aškinytė ir Erikas Kapočius – šiose varžybose įrodė, kad yra pajėgūs kautis dėl aukščiausių vietų ne tik respublikinėse varžybose, bet ir tarptautinėje arenoje. Penkiolikmetė Sara tarp savo bendraamžių plaukikių iškovojo aukso medalį 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje, aplenkusi Estijos ir Kauno plaukimo mokyklos sportininkes. Sara iš viso pateko į tris finalinius plaukimus, o plaukdama 50 m laisvuoju stiliumi (rezultatas 27,99 sek.) ir 100 m laisvuoju stiliumi (1 min. 00,98 sek.) – pagerino rajono rekordus.

Du Ignalinos rekordus pagerino ir keturiolikmetis Erikas, kuriam pagal varžybų nuostatus teko rungtis su metais vyresniais plaukikais. Jis 100 m kompleksu nuplaukė per 1 min. 02,47 sek., o 100 m krūtine per 1 min. 09,36 sek. ir iškovojo du bronzos medalius.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje