Skip to content

Kontrabandininko gaudynės baigėsi areštinėje

MI informacija

Antradienį VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai kelyje Vilnius–Švenčionys–Zarasai patikrinimui stabdė automobilį „Volvo S80“. Automobilio vairuotojas iš pradžių truputį pristabdė, tačiau artėdamas prie VSAT pareigūnės, kuri buvo ant važiuojamosios kelio dalies, staiga padidino greitį ir pavojingai manevruodamas nurūko.

Pasieniečiai visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais pradėjo vytis bėglį. Palėkęs maždaug 2 km ir, matyt, supratęs, kad pagrindiniu keliu nuo pasieniečių atitrūkti nepavyks, „Volvo S80“ vairuotojas staigiai nusuko į šalutinį miško keliuką. Į jį netrukus pasukę pasieniečiai pamatė, kad „Volvo S80“ vairuotojas miške buvo išlipęs. Kai pasieniečių visureigis vėl priartėjo, vyras jau buvo įšokęs į automobilį ir vėl spruko nuo VSAT pareigūnų.

Gaudynės dar kelis kilometrus tęsėsi miško keliuku, kol šis baigėsi. Pasieniečiai užblokavo „Volvo S80“. Sulaikymo metu vairuotojas, kaip paaiškėjo vėliau, 46-erių Švenčionių r. gyventojas, nevykdė VSAT pareigūnų teisėtų reikalavimų, elgėsi agresyviai. Pasieniečiai jį sutramdė panaudoję ašarines dujas, kovinių imtynių veiksmus ir surakinę antrankiais.

Į įvykio vietą buvo iškviesti Ignalinos rinktinės kinologai su vokiečių aviganiais Brio Brentu (nuotraukoje) ir Bari. Keturkojai patikrino apylinkes. Sekdami pėdsakais, miške, netoli tos vietos, kur vairuotojas buvo trumpam sustojęs ir išlipęs, tarnybiniai šunys aptiko 7 ryšulius. Juose buvo 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Manoma, kad nuo pasieniečių sprukęs vyras miško keliuke buvo sustojęs, kad galėtų atsikratyti gabentų kontrabandinių rūkalų.

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei dėl nepaklusimo uniformuoto VSAT pareigūno reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pradėta administracinės bylos teisena. Už pirmą pažeidimą Švenčionių r. gyventojui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas, už antrą – bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų.

Vairuotoją po apklausos pasieniečiai paleido. Cigaretės ir „Volvo S80“ saugomi Ignalinos rinktinėje.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje