Skip to content

Dešimtąjį gimtadienį šventė „euriukai“

MI informacija

Gegužės 10 d. kelios dešimtys Lietuvos vaikų, gimusių lygiai tądien, kai Lietuva įstojo į Europos Sąjungą, šventė dešimtąjį gimtadienį. Buvęs Europos Parlamento narys, o dabar kultūros ministras Šarūnas Birutis, kasmet sukviečia visus šiuos vaikus su tėčiais, mamomis, sesėmis, broliukais kartu paminėti ir asmeninę, ir valstybei svarbią dieną. Šįkart „Euriukų“ – pirmųjų tikrų Lietuvos europiečių – šventė vyko Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmuose.

„Pirmoji „Euriukų“ karta yra iš visų Lietuvos kampelių, iš įvairiausią išsilavinimą įgijusių, margiausios turtinės ir

socialinės padėties šeimų: vieni iš jų gyvena labai kukliai, kiti – prestižiniuose didmiesčių rajonuose, dar kitų šiemet nebebus – jie jau emigravo. Šie vaikai – mūsų visuomenės veidrodis, kurių gyvenimai atspindi visos Lietuvos raidą įstojus į ES. Bendraudamas su šiomis šeimomis jau dešimt metų, matau, kaip keičiasi mūsų piliečių gyvenimai ir kokių poreikių jie turi šiandien“, – sako Š. Birutis.

Šventės Valdovų rūmuose metu kultūros ministras su vaikais kalbėjosi apie Lietuvos kultūrą ir Lietuvai svarbius valstybės simbolius, pilietiškumą. Šventę įdomiomis edukacinėmis programomis puošė Valdovų rūmų edukatoriai.

„Šiemet jubiliejinį gimtadienį švenčiame pažindami Lietuvos valstybės simbolius, didingą Lietuvos praeitį. Manau, kad šiai pažinčiai vaikai jau subrendo ir yra pasiruošę aptarti valstybės reikšmę mūsų gyvenime“, – sako nuo pirmųjų gimimo dienų „Euriukų“ šeimas globojantis Šarūnas Birutis.

Kasmet Š. Birutis vaikams dovanoja gimtadienio šventę, kurioje pagrindinis akcentas – Lietuvos kultūrai reikšmingi įvykiai ir reiškiniai.

„Džiaugiamės šį jubiliejinį gimtadienį minėdami Valdovų rūmuose, kurie augantiems berniukams ir mergaitėms pristato didingą Lietuvos praeitį ir atveria duris į ne mažiau didingą ateitį“, – sako Š. Birutis.

Kaip ir kasmet, vaikučius ir jų artimuosius specialiai jiems iškeptu didžiuliu tortu vaišino „Elguva“. Specialias dovanas jubiliatams parengė Europos Komisijos informacijos centras „Europos namai“.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje