Skip to content

Žvejai mėgėjai pamiršo apie plaukiojimo sąlygas

MI informacija

Net šeši aplinkosaugininkų ekipažai praėjusį šeštadienį tikrino, kaip laikomasi plaukiojimo sąlygų Utenos regiono saugomose teritorijose esančiuose vandens telkiniuose. Be Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos 2 ekipažų ir Ignalinos, Molėtų ir Utenos rajonų agentūrų, dar buvo atvykę pareigūnai ir iš Aplinkos apsaugos agentūros.

Organizuoti tokio plataus masto akciją paskatino padažnėję pakrančių gyventojų ir žvejų mėgėjų nusiskundimai dėl plaukiojimo sąlygų pažeidimų. Kad piliečiai linkę nepaisyti šių reikalavimų, aplinkosaugininkai įsitikino ir gegužės 3 d., kai Uteno ir Dringio ežeruose, esančiuose Aukštaitijos nacionaliniame parke. Utenos ir Ignalinos rajonų agentūrų pareigūnai administracine tvarka už plaukiojimo sąlygų nesilaikymą nubaudė 5 savaeigių plaukiojimo priemonių savininkus.

Primename, kad saugomose teritorijose esančiuose vandens telkiniuose savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis galima bus plaukioti tik nuo birželio 21 d., ir tai tik kai variklio galingumas neviršija 10 AG (8 kW). Išimtis numatoma kai kuriuose vandens telkiniuose renginių, vandens sporto varžybų metu, prieš tai suderinus su saugomų teritorijų administracija.

Primename ir sankcijas už tokius pažeidimus – nuo 300 iki 600 Lt. Taikant administracinį nurodymą – pusė minimalios baudos, t. y. 150 Lt. O už pakartotiną tokios rūšies pažeidimą numatyta sankcija nuo 800 iki 2000 Lt.

Esant tokiai situacijai, kai dauguma žvejų mėgėjų ir poilsiautojų nepaiso plaukiojimo sąlygų reikalavimų, Utenos RAAD pareigūnai ir toliau organizuos reidus, kontroliuodami savaeigių plaukiojimo priemonių naudojimo tvarką.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje