Skip to content

Kačių sterilizacija mažuosiuose miestuose

MI informacija

 

Sterilizacija – vienintelis humaniškas būdas sumažinti beglobių gyvūnų skaičių Lietuvoje. Sterilizuojant sprendžiami ne problemos padariniai, o pati problema.

Startuoja naujas projektas „Sterilizacijos mažuosiuose Lietuvos miestuose“. Taip, būtent mažuosiuose, kurie dažniausiai lieka pamiršti, o juk juose gyvena lygiai taip pat vargstantys, po balkonais gyvenantys beglobiai gyvūnai, o kasmet gimsta gausus būrys mažų kačiukų, kurie arba neišgyvena, arba taip ir lieka vargti kiemuose.

Tam, kad galėtume tiksliai įvertinti finansinius poreikius, laiko aspektą ir kitus niuansus, kviečiame mažųjų Lietuvos miestų gyventojus nuo iki 2014-06-01 d. registruoti jų kiemuose gyvenančias beglobes kates, kurioms reikalinga sterilizacija. Registracija vyksta el. paštu info@lusa.lt. Siųsdami registracijos laišką, būtinai nurodykite šiuos duomenis: miestas, adresas, kur yra katės, kačių skaičius, kas rūpinasi katėmis, su kuo galima susisiekti, kad būtų pateikta išsamesnė informacija. Prisekite kačių nuotrauką.

Sterilizacija bus vykdoma tada, kai bus surinkta joms reikiama finansinė parama.

Taip pat kviečiame prisidėti visus ne tik finansiškai, bet ir skiriant trupinėlį savo laiko ar namų kampelio.

Jei galite padėti gaudant kates, jas transportuojant, palaikant po sterilizacijos (iki 3 dienų), būtinai susisiekite info@lusa.lt arba 8~623 51424.

Prašome neregistruoti sterilizacijai savo naminių kačių, nes sterilizuojamos bus tik beglobės katės.

Nuo redakcijos. Beje, po kurio laiko Ignalinoje turėtų atsirasti ir gyvūnų prieglauda, kokios veikia kituose miestuose. Ją, kaip savo filialą, ketina steigti viena Vilniaus beglobiais gyvūnais užsiimanti įstaiga. Jos atstovai jau lankėsi Ignalinoje, ieškojo prieglaudai patalpų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje