Skip to content

Aplankėme San Remą, Nicą, Monaką…

MI informacija

Ignalinos kultūros ir sporto centro kolektyvai „Viva“ ir „Mamba“ (vad. Neringa Kirkilienė), Švenčionių meno mokyklos modernaus šokio kolektyvas „Erdvė“ (vad. Renata Grigeniacienė) ir Mykolo Romerio universiteto liaudies šokių kolektyvas „Skalsa“ (vad. Dalia Maskoliūnienė), dalyvavo tarptautiniame šokių festivalyje Italijoje, kurortiniame San Remo mieste. Festivalyje dalyvavo kolektyvai iš Bulgarijos, Ispanijos, Madeiros, Portugalijos. Ignaliniečių pasirodymai buvo labai šiltai italų publikos sutikti ir susilaukė audringų plojimų. Po festivalio delegacijos apsikeitė dovanomis, bendravo.

Kolektyvai ne tik dalyvavo festivalio programoje, bet ir aplankė turistų pamėgtas vietas: gėlių sostinę San Remą, kuriame žydi nepakartojamo grožio gėlės, aplankėme Žydrąjį krantą, nepaprastai gražų pietų Prancūzijos miestą Nicą, vieną prestižiškiausių pasaulio miestų – Monaką, grožėjomės jo prabanga, princo rūmais, Grand Masino, bevažinėjančiais ferrariais, didžiulėmis jachtomis, egzotiniu botanikos sodu. Taip pat aplankėme senovinį XII a. kaimelį Eze, kuriame įsikūrusi kvepalų gamykla „Galimard“. Laisvu nuo repeticijų, pasirodymų metu kolektyvai ilsėjosi, maudėsi Ligūrijos jūroje, sukeldami italų nuostabą, nes gegužę jie dar nedrįsta maudytis. Vakarais eidavome valgyti itališkos picos, o nakties vėsumoje gardžiavomės itališkais ledais.

Grįždami į Lietuvą, stabtelėjome Austrijos Graco mieste, nakvojome Čekijoje Brno mieste, žavėjomės jo senamiesčiu. Grįžome namo gerai nusiteikę, kupini nepakartojamų  įspūdžių.

Padėka už gražius drabužius ir transportą iki Vilniaus ir atgal. Ignalinos kultūros ir sporto centro direktoriui Darginui Mikėnui ir Danutei Lisauskienei, didelis ačiū nuo kolektyvo tėvelių, vaikų ir vadovės.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje