Skip to content

Globėjai įteiktas meilės ir gerumo kristalas

Rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius, bendradarbiaudamas su Švenčionių socialinių paslaugų centru, daug dėmesio skiria globėjų mokymui ir teikia jiems įvairią metodinę bei  psichologinę pagalbą. Vienas tokių susitikimų vyko gegužės 27 d. Jo metu pasveikinta Metų globėja.

Savivaldybėje susirinkusiems rajono globėjams koncertavo Ignalinos muzikos mokyklos mokiniai. Visus pasveikino ir už pasiaukojimą bei rūpestį globojamais vaikais dėkojo mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis ir vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė. Ji pristatė šiais metais sukurtą baltosios lelijos gerumo kristalą „Už atsakingą globą“. Jame išgraviruotas užrašas „Meilė – tai vienintelis turtas, kuris auga dalijamas“. Tai pirmas toks apdovanojimas rajone. Kristalas buvo įteiktas Elenai Afanasjevai. Prieš 11 metų ši nuostabi moteris pradėjo globoti du berniukas, dabar jie suaugę ir gyvena savarankiškai. Prieš kelis metus Elena tapo dar dviejų vaikų globėja ir vieną berniuką padeda globoti tėvui. Toks gražus ir prasmingas gyvenimo pavyzdys, apie kurį reikia garsiai kalbėti.

Mero pavaduotojas H. Šiaudinis, dėkodamas E. Afanasjevai ir kitiems globėjams, vylėsi, kad tokių žmonių ateityje daugės ir netgi pasvajojo, kad ateityje rajone išvis neliks didesnių vaikų globos namų.  Buvo padėkota ir jau kelintus metus mokymus globėjams vedančioms Švenčionių socialinių paslaugų centro specialistėms Ilonai Ginko ir Ligitai Chadzevičienei, kurios visada pasiruošusios padėti išspręsti iškylančias problemas, teikti asmenines konsultacines. Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė pasidžiaugė, kad rajono globėjai susibūrė į klubą ir patys jau gali vieni kitiems padėti. Vedėja jiems linkėjo būti turtingais sveikata ir gražiomis akimirkomis bei rasti savyje stiprybės nugalėti visas kliūtis, nebijoti prašyti pagalbos, nes kartais žmogui užtenka tik išsikalbėti ir problema tampa mažesnė.  

Vėliau globėjams pasiūlyta išklausyti įdomią psichologo, psichoterapeuto Evaldo Karmazos  paskaitą apie bendravimą su vaikais, paauglystės problemas. Didelę patirtį turintis specialistas pasakojo apie savo darbą vaikų globos namuose, vaikų raidos centre, kur jam teko pamatyti kitokį Lietuvos veidą, pajusti didžiulės įtampos pasaulį. Paskaitos metu dalyviai buvo įtraukti į pokalbį, jie dalijosi pastebėjimais ir savo patirtimi. Globėjai išgirdo daug patarimų ir kartu su psichologu aptarė gyvenimiškus pavyzdžius.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje