Skip to content

Iš Alytaus ir Rygos – su medaliais

MI informacija

Nors Ignalinos plaukikai neturi savo baseino jau nuo gegužės pradžios, jie atkakliai ruošiasi pagrindiniams sezono startams Visagino, Utenos baseinuose, buvo treniruočių stovykloje Elektrėnuose.

Gegužės 29–30 d. Alytuje vyko Lietuvos jaunučių sporto žaidynių finalinės plaukimo varžybos. Jose puikiai pasirodė Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos septintokas Erikas Kapočius. Jis 400 m kompleksinio plaukimo rungtyje iškovojo aukso medalį, aplenkęs dviem metais vyresnį panevėžietį ir metais vyresnį Kauno plaukiką. Aukštas vietas Erikas iškovojo ir kituose plaukimuose. Daug taškų rajonui parvežė Ovidijus Tumėnas ir Dovilė Mačėnaitė. Ignalinos plaukikai šiose varžybose iš viso iškovojo 988 taškus.

Tuo pačiu metu dvi pajėgiausios mūsų plaukikės – Dovilė Mikoliūnaitė ir Sara Aškinytė – dalyvavo atvirame Latvijos plaukimo čempionate Rygoje. Dovilė, plaukdama 50 m krūtine, iškovojo bronzos medalį, į priekį praleidusi dvi plaukikes iš Estijos. Sara pateko į finalinius plaukimus ir, plaukdama 50, 200 m ir 400 m laisvuoju stiliumi bei 400 m kompleksiniu plaukimu, pagerino Ignalinos rekordus.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje