Skip to content

Vasara pasveikinta smagiom sutiktuvėm

Dažnai sakoma, kad vaikai – gyvenimo gėlės. Todėl labai simboliška, kad pirmoji vasaros diena kartu yra ir Vaikų gynimo diena. Juk vasara taip pat be gėlių neįsivaizduojama. Jau tapo tradicija vasarą pasitikti, ir vaikams daug pramogų padovanoti gražiu renginiu. Šiemet ši šventė vyko šeštadienį, paskutinę pavasario dieną.

Konkursai, pramogos

Piešinių ant asfalto konkursas vyksta kasmet. Šiemet vėl dalyvavo kelios dešimtys piešėjų. Tema atitiko metų dedikaciją. Kadangi 2014-ieji – Kristijono Donelaičio metai, tai ir piešinių tema buvo „Metų laikai“. Komisija ilgai svarstė, mąstė, kol geriausius piešinius įvairiose amžių grupėse įvertino ir apdovanojo.

Labiau judriems vaikams Ignalinos visuomenės sveikatos biuras organizavo muilo burbulų pūtimo atrakciją bei daug emocijų sukėlusias „Linksmąsias estafetes“. Nugalėtojai vėl gi be dovanų namo negrįžo.

Paaugliai, besirūpinantys savo raumenų jėga ir kūno grožiu, neįtikėtinai drąsius triukus demonstravo ant skersinio. Šalia vaikinų buvo ir viena kita mergina. Juk teisės dabar abiejų lyčių lygios.

Knygiukų apdovanojimai

Vasario 17 – gegužės 26 d. Viešojoje bibliotekoje vyko skaitymo konkursas, kurio tikslas – skatinti vaikus skaityti, o ne vien kompiuteryje „juodas avis“ ganyti. Konkursas „Su knyga per pasaulį“ surengtas pagal projektą „Comenius Regio“. Tad konkurso dalyvių, o jų buvo 73, tikslas ir užduotis buvo paprasta – kuo daugiau per tas 99 dienas perskaityti knygų ir pabuvoti kuo daugiau šalių (knygų puslapiuose). Knygiukai buvo suskirstyti į tris amžiaus grupes. Visų grupių prizininkai buvo iškilmingai apdovanoti. Rezultatai lentelėje (vieta, vardas, pavardė, perskaitytų knygų skaičius).

Iki 11 metų

1. Emilija Vijeikytė – 344,
2. Kamilė Graužlytė – 123.
3. Snieguolė Kurpytė

12–15 metų

1. Simonas Čeponis – 41,
2. Lukas lazinka – 32,
3. Ineta Stanionytė – 13.

16–19 metų

1. Greta Juodkaitė – 44,
2. Paulius Gasiukevičius – 25,
3. Justina Bivainytė – 17.

Bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė taip pat suskaičiavo, kiek kiekvienas prizininkas puslapių perskaitė (juk knyga knygai pagal apimptį nelygi), kiek šalių skaitydami neakivaizdžiai aplankė.

Pernai gimė 36 ignalinukai

Jau ne pirmus metus vyksta ir graži, kažkada Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Danutės Ropienės sugalvota akcija – visiems pernai gimusiems Ignalinos miesto piliečiams įteikiami Mažojo ignaliniečio pasai. Juos teikė rajono meras Bronis Ropė ir Ignalinos m. seniūnas valentinas Rumbutis. Jie abu ir pasveikino tiek jaunuosius ignaliniečius su pirmuoju jų gyvenime gaunamu dokumentu, tiek jų tėvelius, tiek visą gausią publiką su prasidedančia vasara. Vieniems linkėta augti dorais, mylimais vaikais, kitiems saugoti ir rūpintis savo ir rajono ateitimi, tretiems linkėta tiesiog malonios ir prasmingos vasaros.

Kadangi pernai mieste gimė 36 vaikai, tai vyko trys pasų įteikimo etapai (po 12), kuriuos perskyrė dainos ir šokiai. Vieni savo dokumento atsiimti tėvelių glėbyje atėjo guvūs ir balsingi, kiti saldžiai miegantys. Daug vilties, kad vaikų bus, suteikė rajono tarybos narys Enrikas Doviakovskis. Jis vienintelis, jo Simonui gavus pasą, atsisveikino kitaip, nei kiti, o būtent: „Iki pasimatymo!“ Tad, Enrikai, tamstos laukiame ir kitąmet tuo pačiu laiku.

Trys valandos dainų ir šokių

Kartu tądien Laisvės a. vyko ir rajono Moksleivių dainų ir šokių šventė. Jai vadovavo šalia scenos lizdą susisukusių bičių būrelis. Bitės dainas ir šokius papuošė eilėmis apie vasarą, į sceną kviesdami vis naujus šventės dalyvius. Šventėje turbūt dalyvavo visi rajono šokių kolektyvai ir solistai. Vienus žiūrovus žavėjo stiprūs solistų balsai, kitus – kvapą (kartais) gniaužiantys sportinių šokių klubų „Mamba“ ir „Viva“ šokėjų viražai ir ritmai, tretiems labiau prie širdies tautinius šokius atlikę „Dringelės“ ir „Lelijėlės“ šokėjai. Koncertas baigėsi keturių mokyklų – Vidiškių ir Didžiasalio „Ryto“ gimnazijų, Dūkšto vidurinės bei Ignalinos Č. Kudabos progimnazijos – jungtinio choro atliekamos dainos.

Visos dienos renginį vainikavo dviejų žvaigždžių – Mariaus Jampolskio ir Irūnos Puzaraitės – valandą trukusios šėlionės tiek scenoje, tiek tarp žiūrovų. Jų temperamentingas, lyriškai erotinis pasirodymas, dalį publikos tiesiog varė iš proto. Tiesa, abu artistai vėlavo apie 40 min., nes į Ignaliną važiavo iš kito renginio Prienuose. Laukimo laiką savo dainomis užpildė Strigailiškio volungė Gintarė Lukijanskaitė ir jaunimo žvaigždūnas Justas Blaževičius-Džei Džei. Jo „tempiama“ jaunimo diskoteka tą vakarą buvo paskutinė, ji užmerkė ir vasaros sutiktuvių, ir paskutinės gegužės dienos akis.

Autoriaus nuotr.

 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje