Skip to content

Paplovinio dugne vyko akcija „Darom“

Pradėjus prie „Žuvėdros“ eksploatuoti pramogų parką, prasidėjus skrydžiams lynu virš ežero, savo „paslaptis“ atskleidė Paplovinio ežeras. Iš viršaus, ypač saulėtą dieną, akys ėmė kliūti už šiukšlių, riogsančių dugne. Pramogų parką lanko daug pravažiuojančių pro Ignaliną ar į jį specialiai atvykstančių iš įvairių Lietuvos vietovių. Neseniai čia apsilankė grupė Lietuvos laisvojo nardymo ir povandeninės žūklės klubo narių.

„Įsikalbėjome. Jie pažadėjo be mokesčio apvalyti dugną. Tas klubas panašias akcijas vykdo dažnai. Kasmet valo vieną upę Kretingos rajone, šiemet valė Gilužio ežerą prie Vilniaus. Ir štai praėjusį šeštadienį atvyko keturi šio klubo nariai: Andrej Beschmelnov, Andrius Žilinskas, Agnius Pocius ir Algis Karnuševičius. Jie per pusantros valandos išvalė 80 m pakrantės ruožą (5–7 m pločio dugno juostą) nuo pramogų parko iki suolelio, kurį mėgsta jaunimas. Ištraukė apie pustonį šiukšlių: padangų, dalį motociklo, dviratį, daug žvejų paliktų, į šiukšles įsikibusių blizgių. Džiugina tai, kad šios šiukšlės jau senos, ten mirkę gal dar nuo sovietmečio (padangos žigulių, ZIL, GAZ sunkvežimių). Šviežių šiukšlių (alaus skardinių, butelių) buvo tik ties suoleliu“, – pasakoja „Žuvėdros“ savininkas Petras Mačiulis.

Buvo ir didesnių daiktų (šaldytuvų ar skalbyklų dalių), tačiau jie taip į dumblą įaugę, kad ištraukti nepavyko. Pasak narų, dugne dar yra medžių, matė didelių žuvų – karšių, lydekų. Šiukšles traukė iš dugno iki 4,5 m gylio, toliau dugnas staigiai gilėja.

„Žuvėdros“ savininkas P. Mačiulis dėkoja Lietuvos laisvojo nardymo ir povandeninės žūklės klubui bei jos nariams Andrejui, Andriui, Agniui ir Algiui už gražų darbą, prasmingą dovaną ignaliniečiams.

P. Mačiulio (jaunesniojo) nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje