Skip to content

Gyventojos skambutis padėjo sulaikyti grupę afganistaniečių

MI informacija

Birželio 19 d. pasienio ruožo gyventoja VSAT Ignalinos rinktinės Pūškų užkardos budėtojui telefonu pranešė pastebėjusi, kad nuo Tryčiūnų kaimo link Meikštų gyvenvietės eina grupė įtartinų asmenų. Nuvykę į nurodytą vietą pasieniečiai sulaikė 11 asmenų – 4 vyrus, 4 moteris ir 3 nepilnamečius. Nuo čia iki sienos su Baltarusija – apie 2,5 km. Sulaikymo metu pažeidėjai nebėgo ir VSAT pareigūnams nesipriešino. Jokių dokumentų ar daiktų jie neturėjo. Keli sulaikytieji mokėjo rusiškai. Jie teigė visi esantys Afganistano piliečiai.

Vietovę prie sienos apieškojo Pūškų užkardos kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu Brentu. Buvo aptikta išminta pėdsakų brydė, vedanti iš Baltarusijos į Lietuvą. Keturkojis rastais pėdsakais ėmė į Lietuvos gilumą vesti pievomis, laukais ir keliukais. Vingiuotu maršrutu, kuriuo, kaip įtariama, ėjo nelegalūs migrantai, Brendas sekė apie 5 km, kol paieškos grupę atvedė į tą pačią vietą, kur buvo sulaikyti užsieniečiai.

Kiek vėliau jie pateikė prašymus suteikti prieglobstį Lietuvoje. Penktadienį priešpiet vyko visos tokiais atvejais būtinos procedūros, o sulaikytieji laiką leido Švenčionių užkardos prieglobsčio prašytojų patalpose.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje