Skip to content

Skaitytojai išsprendė kriminalinį Joninių rebusą

Praėjusiame numeryje, pasakodami apie mįslingas „muštynes“ Dietkauščiznoje (Specialiosios tarnybos sukeltos ant kojų dėl bereikšmio įvykio?), uždavėme skaitytojams rebusą. Jau penktadienio rytą, tik pasirodžius laikraščiui, gavome pirmuosius ir, žinoma, teisingus atsakymus. Rebusas išspręstas, tik nebeaišku, ar smurtautojas bus priverstas atsakyti už savo veiksmus.

Ir dar kartą…

Belaukdami Joninių šventės, Dietkauščiznos kaimo gyventojai šventei pradėjo ruoštis iš anksto. Pasiruošimas tradicinis – kuo daugiau alkoholio, tuo šventė geresnė. Mūsų rebuso vienas iš herojų su sugyventine taip pat šventei ruošėsi kaimo centre, prie parduotuvės. Bendraminčių tąkart sukiojosi ir daugiau. „Draugų“ būryje apsilankė ir įdomus personažas, ne šiaip koks nors žmogelis. Visi kaip susitarę tvirtina, kad tai vienos rajono valstybinės tarnybos pareigūnas. Tarp šių dviejų nelygiaverčių „draugų“ žodis po žodžio įsiplieskė konfliktas, peraugęs į muštynes. Nors vietos gyventojai juokauja, kad muštynėmis to nelabai pavadinsi, kai vienas guli ant žemės, o kitas, apimtas įsiūčio, be atvangos spardo gulintįjį kojomis. Nukentėjusysis, pasak vietos gyventojų, nors mėgstantis taurelę, bet yra tylus ir ramaus būdo, o štai kaime gerai žinomas pareigūnas – visų baubas, nes išgėręs yra nevaldomai žiaurus, nuo jo stipriai ne pirmą kartą nukenčia ne tik kaimo gyventojai, bet ir pati šeimos nariai. Ir greitąją pagalbą žmonės, sako, kviesti būtinai reikėjo, nes tuo metu nukentėjusysis nebevaldė kojų ir gulėjo kraujo klane.

Skaitytojų atsakymai internete:

Olga
Tiesiog bjauru skaityti. Brangieji, apie ką kalba? Jeigu tasai pareigūnas nesislapsto, kai tvatina ir spardo gulintį, kad ir neblaivų, bet vis tiek žmogų. Nėra ko čia slėpti, negalima dangstytis pareigomis darant tokius dalykus. Nukentėjusysis, medikų žiniomis, sunkios būklės. O „didvyris“, niekam ne paslaptis, yra Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas Vitoldas Budrys.

Nesvarbu
Įdomūs dalykai toje mūsų Ignalinoje dedasi. Žmogų, kuris tik paragavęs alaus eina į namus, sulaiko, dar ir paveža iki skyriaus, o šį triukšmadarį paleido. Juk jis dar ir šventėje, kaime krėtė nesąmones, nedavė ramybės aplinkiniams. Kad pareigūnai saviškių nesulaiko, komentuoti atsisako – visas kaimas pasibaisėjęs. Kas tą dieną iš pareigūnų budėjo, kad tokie geručiai buvo? Negi taip viskas ramiai ir baigsis?

Kaimo gyventoja (kontaktai turimi)
Pagaliau iškelta situacija į dienos šviesą. Visas kaimas kenčia nuo Vitoldo Budrio, visi įbauginti ir visi traukiasi iš kelio. O ar Vitoldas nevažinėja girtas automobiliu, traktoriumi? Žmonės tai traktuoja kaip rajono pareigūnų susitarimą (varnas varnui akies nekerta). Budrys nelenda prie stiprių, negeriančių vyrų. Jis kabinėjasi ir talžo tuos, kurie yra ramūs, mėgstantys išgerti ir kuriuos galima lengvai įbauginti, o jei ką – dar lengviau (keli buteliai vyno, ar 20–50 Lt) išsipirkti. Štai prieš metus jis žiauriai sumušė Janutėną iš Žvyrių kaimo. Žmogus vos išsikapstė ligoninėj, bet jam atleido už simbolinę pinigų sumą. Šiemet, tą pačią birželio 23-ąją, dienos metu Budrys pats nuvažiavo į Žvyrių kaimą pas Janutėną į namus. Pargriovęs jį voliojo žvyriuje, talžė numetęs guminius batus. Paskui pavakary jis kone mirtinai sudaužė Mindaugą Fedaravičių, apie kurį čia ir rašėte, o tada sugadino visas kaimo Jonines. Jis kabinėjosi prie visų žmonių, provokavo, stumdėsi, daužėsi. O paskui prasimiegojęs, birželio 25 d., pasiėmė nedarbingumo lapelį, nes neva jį sužalojo kaimiečiai ir jis nebegalintis dirbti. Šlykštu ir gėda.

Darbdavio komentaras

Ignalinos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Juozas Kirka nustebo išgirdęs MI klausimą apie jų darbuotoją Vitoldą Budrį. „Pirmą kartą iš jūsų girdžiu apie tai, kad mūsų pareigūnas kažkaip netinkamai elgėsi ir pan. Jis paskambinęs pranešė, kad susirgo, susižeidė ranką ir kad kreipėsi į gydytoją. Aš skaičiau straipsnį laikraštyje apie tą įvykį, bet net nepagalvojau, kad kalbama apie mūsų pareigūną. Jis darbe drausmingas ir gan ramus žmogus. Šiuo metu aš nieko negaliu komentuoti daugiau. Informuosiu mūsų vadovybę ir, manau, jam pasveikus, bus atliekamas tarnybinis patikrinimas“, – teigė J. Kirka.

Policijos komentaras

Apie tai, kad įvykyje dalyvavo pareigūnas, Ignalinos policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Donatas Šemeklis sužinojo taip pat tik iš mūsų. Pradinė medžiaga perduota Viešosios policijos skyriaus vyresniajai tyrėjai Jelenai Špakovai, kuri per tam tikrą laiką privalo patikslinti įvykio aplinkybes. „Šiuo metu įvykio apraše yra tik Vitoldo Budrio paaiškinimas, kuriame nurodyta, kad pažįstamas paprašė paskolinti pinigų, jie susiginčijo ir sudavė vienas kitam po smūgį. Po ko jie susitaikė. Aplinkybės dar tikslinamos ir nebeaišku, kaip įvykiai klostysis toliau“, – teigia vyresnioji tyrėja J. Špakova.

Birželio 23-iąją į įvykį vyko Utenos kelių policijos pareigūnai, kadangi gavus iškvietimą, jie tuo metu buvo arčiausiai įvykio vietos.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje