Skip to content

Netradicinis turnyras susilaukė krepšininkų dėmesio

Šeštadienį IKSC Sporto skyriaus lauko aikštelėje prie Ignalinos gimnazijos antrą kartą surengė kiek neįprastą krepšinio 1 x 1 turnyrą, šį kartą Valstybės dienai pažymėti. Jame dalyvavo ne tik mūsų rajono krepšininkai, bet ir šio populiaraus žaidimo mėgėjai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Telšių, Panevėžio, Joniškio, Radviliškio ir kitų miestų bei rajonų gausus būrys jaunųjų krepšininkų, kurie stovyklauja ar poilsiauja Ignalinoje.

Turnyras vyko trijose dalyvių amžiaus grupėse. Penkiolikmečių ir jaunesnių krepšininkų grupėje sėkmingiausiai rungtyniavo Vilniaus sporto mokyklos auklėtinis Gelmis Ramaneckas, kuriam ir atiteko aukso medalis ir taurė. Jis po atkaklios keturių minučių kovos finale 4:3 nugalėjo savo varžovą iš Švenčionėlių Robertą Trebniką. Trečioji vieta atiteko rokiškėnui Tomui Balčiūnui. Kiek rimčiau jiems pasipriešino vidiškietis Modestas Mackevičius.

Kiek vyresnių dalyvių grupėje nugalėtoju tapo švenčionėliškis, trenerio Tado Garlos auklėtinis Mantas Šiekštelė, finale 5:3 nugalėjęs visaginietį Dovydą Romančiką, o trečią vietą iškovojo telšiškis Vidmantas Varnelis. Šioje grupėje rungtyniavo ir du ignaliniečiai bei vienas dūkštietis, bet jie tarp prizininkų nepateko.

Tarp vyriausio amžiaus dalyvių šį kartą varžėsi tik 9 krepšininkai, nes, matyt, palankus šiltas vasariškas oras suviliojo daugumą panašių turnyrų dalyvių pailsėti gamtoje prie ežerų.

Kaip ir buvo tikėtasi, pakiliausiai rungtyniavo rajono rinktinės dalyvis Žygimantas Kulda. Jis jau pogrupiuose nepralaimėjo nė vienos dvikovos, o finale 6:4 nugalėjo ir vilnietį Ugnių Stulginską. Todėl ignaliniečiui ir buvo įteikti aukso medalis bei taurė. Trečią vietą iškovojo žinomas plaukikas iš Ignalinos Eimantas Mačėnas, minimaliu vieno taško skirtumu nugalėjęs taip pat ignalinietį Miglių Veršekį.

Turnyro organizatoriaus Manto Ilgūno teigimu, jau įprasta, kad įvairiose 3 x 3 varžybose dalyvauja gausus krepšininkų būrys. Tikimasi, kad ir šis netradicinis turnyras – vienas prieš vieną – ateityje turėtų labiau išpopuliarėti.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje