Skip to content

Ignalinoje stovyklavo būsimos Lietuvos greitojo čiuožimo žvaigždės

Šią savaitę Lietuvos žiemos sporto centro bazėje stovyklavo Lietuvos greitojo čiuožimo trumpuoju taku būsimųjų olimpiečių rinktinė, kurios 13 dalyvių nuo 5 iki 14 metų čia tobulino fizinį ir specialųjį pasirengimą žiemos sezonui. Jie po įtemptų treniruočių maudėsi Šiekščio ežere ir fizinę ištvermę grūdino įvairiuose žygiuose, tarp jų ir Ažušilės kalvose.

Kaip teigė šios jaunimo rinktinės vadovas ir ilgametis treneris bei Lietuvos greitojo čiuožimo asociacijos prezidentas Antanas Vilčinskas, Žiemos sporto centro bazėje stovyklautojams buvo sudarytos geros treniruočių bei poilsio sąlygos, kurios padės jauniesiems čiuožėjams tinkamai pasiruošti būsimoms varžyboms žiemos sezono metu.

Ignalinoje pradėjo treniruotis ir olimpietė Agnė Sereikaitė. Sočyje vykusioje žiemos olimpiadoje ši gabi mergina sėkmingiausiai startavo tarp visų olimpiečių ir turėjo galimybę iškovoti bet kokios spalvos medalį, tačiau tuo nepasinaudojo. Reikia tikėtis, kad jos pavyzdžiu paseks ir kiti jaunieji čiuožėjai, dalyvavę Ignalinos stovykloje.

Tikimasi, kad ateityje turėtų pradžiuginti Danielius Čechas, kuris Čekijoje vykusiose varžybose tarp dešimtmečių dalyvių iškovojo pirmas vietas 300, 500 ir 700 metrų lenktynėse. Sėkmingai lenktyniavo ir kitas rinktinės narys Salvijus Ramanauskas, kuris Europos jaunimo taurės varžybose užėmė bendrą trečią vietą.
Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje