Skip to content

Floristinių madų šou kėlė publikos ovacijas

MI informacija

Gilūtų kaimo bendruomenė liepos 19-ąją susirinko į baigiamąjį projekto „Gilūtų kaimo bendruomenės aktyvinimas ir laisvalaikio užimtumo gerinimas“ renginį „Pasipuoškime floristine medžiaga“. Bendruomenės pirmininkas – Alvydas Raketis, projekto vadovė – biologijos mokytoja, žinoma floristė Klotilda Duniauskienė.

Šventėje dalyvavo visas būrys garbių svečių: LR Kultūros ministras Šarūnas Birutis su žmona Rasa, gimusia Užupio kaime, rajono meras Henrikas Šiaudinis, Mielagėnų seniūnė Milda Bielinienė, dvasininkai, aplinkinių kaimų bendruomenės. Tradiciškai Šv. Mišių auka Dievo Gailestingumo koplyčioje renginį pradėjo Mielagėnų Šv. Jono Krikštytojo parapijos kunigai Marijonas Savickas ir Antanas Valatka.

„Tarnauti, o ne vadovauti – viena iš svarbiausių bendruomenės pirmininko pareigų. Dideli darbai visuomet prasideda nuo mažų, atlikdami garstyčios grūdelio vaidmenį (Šv. Raštas, Mt 13,31). Svarbu, kad Gilūtų kaimo bendruomenė gyvuoja, įprasmindama sodiečio būtį, vienijasi gražiems darbams, palaiko socialinio ir kultūrinio gyvenimo esmę, puoselėja bendravimą, taip svarbų kiekvieno dvasiai. Jei šeimininkas susitvarko savo kieme, manau, kad ir toliau sėkmingai vadovaus bendruomenės veiklai“, – per pamokslą akcentavo klebonas M. Savickas. Geru žodžiu apgaubęs gyvuosius, dvasininkas paragino pasimelsti už visus iškeliavusius į Anapilį, o Šv. Mišių auką, klebono prašymu, susirinkusieji baigė „Tautiška giesme“.

Renginio tęsiniui visi susibūrė po atviru dangumi, prie koplyčios. Projekto vadovė K. Duniauskienė, pristatydama darbus, padėkojo dalyviams už aktyvią paramą įgyvendinant jos idėjas. Ragino būti drąsesniais naujų bendruomenės iniciatyvų siūlymuose, tolimesnių planų realizavime.

Subtiliame madų šou jaunosios gilūtiškės Liveta Puzirauskaitė, Aistė ir Kamilė Strakšytės pristatė iš floristinės medžiagos sukurtą suknelių, skrybėlių, rankinių ir batelių kolekciją, kurią lydėjo audringos žiūrovų ovacijos.

Šiltai sutikti kitos dizainerės Ingos Christin darbai. Dovilė, Sonata ir Deivis Christin demonstravo nuotaikingą vasaros žaismą madinguose apdaruose iš augalų. Po pristatymo sukurti darbai buvo išdėlioti pievoje ir kiekvienas renginio dalyvis galėjo iš arčiau peržiūrėti jaunųjų talentų ir jų vadovės kūrybos rezultatus.

Prašmatnias skrybėles iš augalų žiūrovams pristatė Mielagėnų bendruomenės nariai. Vainikėlio pynimo (iš pateiktos medžiagos) konkurse dalyvavo Krikonių, Mielagėnų ir Gilūtų bendruomenės moterys. Nugalėtojais įvardinti šeimininkai, o visi iš laukų gėlių nupinti vainikai papuošė garbingų svečių galvas.

Kokia šventė praeina be šokių ir dainų?.. Tądien į Gilūtas suvažiavo didelis būrys saviveiklininkų – šokėjų trio „Jolo“ iš Didžiasalio, Mielagėnų ansamblis „Sidabrinė gija“, Adutiškio vidurinės mokyklos folkloro ansamblis „Vosilkelė“, vad. Aldona Burkaitė. Pasirodymu džiugino kaip visada energija ir optimizmu trykštantis Lietuvos cimbolų karalius Jonas Lechovickas. Darniai, širdingai skambėjo Adutiškio liaudies kapelos vadovo Stanislovo Rumbučio ir jo žmonos Ritos atliekamos dainos.

Turiningu renginiu Gilūtose pasidžiaugė Kultūros ministras Š. Birutis, kuris dėkojo bendruomenei už aktyvumą, linkėjo gražių darbų, klestėjimo, tvirtybės, saugant kultūros židinius kaime. Rasa Birutienė eilėmis išsakė savo jausmus gimtinės kampeliui, o šventės dalyviams dovanojo saldų šimtalapį.

Gilūtų projekto vadovei už surengtas floristines parodas, dalyvavimą šventėse, rajono garsinimą Lietuvoje ir už jos ribų šiltų žodžių negailėjo rajono meras H. Šiaudinis, prisimindamas, kad vienas iš K. Duniauskienės darbų jau kelintą dešimtmetį puošia jo darbo kabinetą.

Mielagėnų seniūnė M. Bielinienė dėkojo gilūtiškiams už gražias bendravimo akimirkas, įgyvendinamas iniciatyvas, bendruomenės aktyvui linkėjo tolimesnės prasmingos veiklos. Nepastebimai praskriejo renginio laikas, projekto pabaigą vainikavo apdovanojimai. Kaimo seniūnaitė Zita Raketienė įteikė padėkos raštus projekto vadovei K. Duniauskienei, pirkimų organizatorei Ritai Pudžiavelienei, visiems minėtiems projekto dalyviams, viešėjusioms  bendruomenėms, saviveiklininkams ir garbingiems svečiams.

Gilūtų seniūnaitė nepamiršo padėkoti ir Smilginiškės kaimo bendruomenės „Teatro namai“ pirmininkei Laimai Gudaitei, garso operatoriui Andriui Rakečiui, fotografui Linui Bieliniui, renginį vesti padėjusiai Giedrei Misiūnaitei.
Po apdovanojimų gausos šventės dalyvius savo firminiu šiupiniu vaišino gilūtiškis Antanas Vitėnas. O susirinkusieji šiltą vasaros vakarą skirstytis neskubėjo, nes retokai į vieną būrį renkasi sodiečiai, dalinasi geru žodžiu. Ramiai liejosi muzika, kalbos, bendravimas tęsėsi.

Autorės nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje