Skip to content

Pagerbti Dainų šventės dalyviai

Liepos 24 d. rajono savivaldybės administracijoje buvo pagerbti 2014 m. Lietuvos dainų šventėje „Čia – mano namai“ dalyvavusių Ignalinos rajono kolektyvų vadovai. Jiems įteiktos Lietuvos Respublikos kultūros ministro Šarūno Biručio ir Lietuvos liaudies kultūros centro bei Dainų šventės direktoriaus Sauliaus Liausos padėkos, atminimo medaliai bei specialūs Dainų šventės tradicijas pristatantys leidiniai. „Drauge sukūrėme, nugyvenome ir patyrėme Šventę. Mūsų buvo dešimtys, šimtai tūkstančių. Mes buvome čia – savo namuose. Taip ir gyvenkime! Nuolat savy turėdami dainą, šokį, muziką, visa, kas mums šventa…“, – rašoma padėkoje.

Birželio 28 – liepos 6 d. Vilniuje vykusioje dainų šventėje dalyvavo 5 rajono meno mėgėjų kolektyvai: Ignalinos kultūros ir sporto centro jaunių grupė „Lelijėlė“ (vad. Nijolė Žygienė), Ignalinos Miko Petrausko muzikos mokyklos liaudiškos muzikos kapela „Nenorelė“ (vad. Irutė Murmienė) bei pučiamųjų instrumentų orkestras (vad. Algimantas Rastenis), Ignalinos krašto folkloro ansamblis „Čiulbutė“ (vad. Sigutė Mudinienė) ir Ignalinos kultūros ir sporto centro vyresniųjų ir jaunimo liaudiškų šokių grupės „Gaja“ (vad. Elena Skripkauskienė).

Prieš pasveikinant kolektyvų vadovus savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė visiems padėkojo ir už gražų pasirodymą Dainų šventėje ir už kasdienį kūrybingą bei profesionalų darbą, didelį reiklumą sau ir kolektyvų nariams. „Esu girdėjusi pasakymų, kad mūsų rajone per mažai meno mėgėjų kolektyvų, bet kažin, ar ne geriau turėti mažiau, bet tikrai stiprių ir taip puikiai atstovaujančių mūsų kraštui ir Lietuvoje, ir užsienyje…“, – kalbėjo R. Lisauskienė.

Įspūdžiais apie Dainų šventę dalijosi savivaldybės meras Henrikas  Šiaudinis. Jis į šventę lydėjo tuo metu Ignalinoje viešinčią Lenkijos Serocko miesto delegaciją. Lenkai, stebėję šokių dienos koncertą, buvo tiesiog sužavėti ir negalėjo atsistebėti dalyvių gausa, pasirodymų meniškumu ir įspūdingais šokių vaizdais. „Mes, lietuviai, turime unikalų dalyką ir galime tuo didžiuotis“, – sakė meras. Jis dėkojo kolektyvų vadovams už jų darbus ir prisidėjimą garsinant Lietuvos kultūrą bei jos tradicijas. 

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje