Skip to content

Iš įvykių suvestinių…

MI informacija

 

Vagysčių žalos – tūkstantinės

Rugpjūčio 4 d. 67-erių R. I., gyv. Kazitiškio sen., pareiškė, kad liepos pabaigoje pastebėjo, jog iš jam priklausančio traktoriaus kuro bako pagrobta apie 30 litrų dyzelinio kuro, o iš ūkiniame pastate laikomos metalinės kuro talpyklos – dar apie 70 litrų dyzelinio kuro. Žala – 350 Lt. 52-ejų įtariamasis L. Č. apklaustas.

Tą pačią dieną, apie 20 val., 24-erių Visagino gyventoja I. P. pareiškė, kad Rimšės paplūdimyje ji pastebėjo, jog iš medžiaginio maišelio pavogtas jai priklausantis išmanusis telefonas „Sony Xperia Z 1 Compact“. Žala – 1200 Lt. Turtas nedraustas.

Rugpjūčio 5 d., apie 12.20 val., į I. K. namus Vasario 16-osios g. atėję du nenustatyti asmenys pagrobė 8000 litų ir 430 dolerių.

Tą pačią dieną 40-metis I. Ž., gyv. Vasario 16-osios g., pareiškė, kad iš Vasario 16-osios g. 4-ojo namo sandėliuko pagrobta: 6 naudotos žieminės padangos „Hankook“ (bendra vertė 1200 Lt), 2 naudotus akumuliatorius (440 Lt) ir benzininę žoliapjovę (600 Lt). Rugpjūčio 4 d., apie 10 val., taip pat pastebėta, kad pradurtos šalia šio namo stovėjusio automobilio „Ford Tranzit“ priekinė kairė ir galinė dešinė padangos. I. Ž. dėl vagystės padaryta 2240 Lt turtinė žala, dėl sugadinto turto – dar 400 Lt žala. Turtas nuo vagystės nedraustas. Automobilis draustas KASKO draudimu.

Apgavo

Rugpjūčio 5 d. 19-metis M. M., gyv. Ignalinoje, Kaštonų g., pareiškė, kad socialiniame tinkle „facebook“ radęs skelbimą apie parduodamą išmanųjį telefoną „iPhone 4s“, pagal žodinį susitarimą pervedė 400 Lt į pardavėjo nurodytą sąskaitą ir apie tai pranešė pardavėjui. Po pinigų pervedimo pardavėjas iš socialinio tinklo „facebook“ išsiregistravo. M. M. mano, kad pardavėjas jį apgavo ir tokiu būdu iš jo išviliojo 400 Lt. Pardavėjas socialiniame tinkle „facebook“ buvo pasivadinęs Deivydu Orbit.

Rugpjūčio 6 d. Ignalinos gyventojas pareiškė, kad apie 12 val. jis paštu gavo siuntinį, kuriame buvo išmanusis telefonas „Samsung Galaxy S3“. Apžiūrėjęs telefoną nustatė, kad tai ne originalus minėto modelio telefonas, o kopija, nors su pardavėju tarėsi, kad jam atsiųs originalą. Susisiekti su pardavėju jam nepavyko. Jis pageidauja, kad pardavėjas grąžintų jam pinigus, nes už telefoną sumokėjo 300 Lt, o toks telefonas, kurį jam atsiuntė, jo nuomone, kainuoja 100 Lt.

Chuliganai

Rugpjūčio 6 d. 52-ejų Ignalinos M. Petrausko g. gyventojas M. A. pareiškė, kad apie 7.50 val. pastebėjo, jog kažkokiu daiktu subraižytas jam priklausančio lengvojo automobilio „Audi A6“,variklio dangtis, abejos keleivio pusės durys ir galinis sparnas. Žala – 450 Lt.

Teismuose

Automobilius vairavo neblaivūs ir teismo nubausti: 64-erių Kazimieras Gudonis, sulaikytas Ažušilės–Poviliškės kelyje, 1,70 prom., nubaustas 2000 Lt bauda ir 24 mėn. prarado teisę vairuoti; 24-erių Artūras Kajėnas, sulaikytas Ceikiniuose, 0,72 prom., 1000 Lt ir 12 mėn. „padžiovė“ vairuotojo pažymėjimą; 53-ejų Vytautas Meškėnas, sulaikytas Ignalinoje, Švenčionių g., 0,62 prom., 1000 Lt ir 12 mėn. prarado „teises“; 49-erių Erika Pučetienė, sulaikyta Ignalinoje, Švenčionių g., 1,85 prom., 2000 Lt ir 24 mėn. nevairuos.

Aplinkosaugininkų pasalos

Rugpjūčio 2 d. Ignalinos aplinkos agentūros pareigūnai kartu su Saugios laivybos administracijos atstovais organizavo reidą. Patikrinta daugiau nei 20 žvejų mėgėjų, kontroliuotas poilsiavimo režimas. Aplinkosaugininkai pažeidimų nenustatė, o jų kolegos iš Saugios laivybos administracijos kai kuriems plaukiojimo priemonių savininkams pretenzijų turėjo.

Rugpjūčio 3 d. Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Alksno ežere už neteisėtą žvejybą statomu tinklu sulaikė Antalksnės gyventojus R. S. ir V. B. Jiems gresia administracinė atsakomybė pagal LR ATPK 87 str. 3 dalį – bauda nuo 400 iki 1000 Lt, bus konfiskuota ir valtis bei tinklas.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje