Skip to content

Ežerus tebesiaubia brakonieriai

MI informacija

Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reido metu rajone už neteisėtą žvejybą statomais tinklais sulaikė net 4 asmenis.

Linkmeno ežere pareigūnai pastebėjo irkline valtimi plaukiančius du piliečius. Netrukus pastarieji pradėjo traukti pastatytus tinklus. Visus šiuos veiksmus aplinkosaugininkai užfiksavo vaizdo įrašu. Kai tik pažeidėjai pamatė artėjančią pareigūnų valtį, metė ištrauktus tinklus į vandenį ir pareiškė, kad nieko nedarė ir apie neteisėtą žvejybą net girdėti nenori. Įkalčių atsikratyti nepavyko – tinklai su laimikiu buvo rasti ir ištraukti. Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad uteniškis R. Š. bei ignalinietis V. L. trimis statomais tinklais neteisėtai sugavo 13 lynų ir 7 karšius. Jiems surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, paimta valtis ir tinklai. Be administracinių baudų jiems teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą, kuri yra beveik puspenkto tūkstančio litų.

Nepraėjus nė valandai, prie šalia esančio Asėko ežero aplinkosaugininkams įtarimą sukėlė du piliečiai, kurie atvykę automobiliu ilgai vaikščiojo pakrante lyg kažko ieškodami. Po kurio laiko sėdę į nendryne paslėptą valtį išplaukė į ežerą ir pradėjo traukti iš vakaro pastatytus tinklus. O jų buvo pastatę ne tiek ir mažai – 6. Pamatę aplinkosaugininkų valtį, kaip ir anksčiau Linkmeno ežere sulaikyti pažeidėjai, metė maišus su tinklais ir juose esančia žuvimi į vandenį. Ir šiems asmenims paslėpti įkalčių nepavyko. Nustatyta, kad į tinklus buvo pakliuvę 35 lynai, 0,2 kg raudžių ir 0,1 kg ešerių. Uteniškiams E. T. ir M. T. surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, paimta valtis ir tinklai. Jiems teks susimokėti administracines baudas ir atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri yra 7646,81 Lt.

Reikia pažymėti, kad visi keturi pažeidėjai GGAI pareigūnams yra gerai žinomi, kadangi už neteisėtą žvejybą statomais tinklais sulaikomi jau ne pirmą kartą, o tėvas su sūnumi E. T. ir M. T. už tokį pat pažeidimą šiame ežere buvo sulaikyti ir birželio 8 d. Ir tada buvo skirtos administracinės baudos, pateikta pretenzija dėl žalos aplinkai, konfiskuota valtis ir tinklai. Gaila, tačiau išvadų šie asmenys nepadarė.  Keista ir tai, kad jų pasirinkti ežerai vasarą yra gausiai lankomi poilsiautojų ir vandens turizmo mėgėjų, nes per juos eina vandens turizmo trasos. Tačiau į tai šie asmenys tiesiog nekreipia dėmesio ir įžūliai, viduryje dienos dirba savo juodą darbą…

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje