Skip to content

Rugsėjo aidai Varnio pakrantėse

Naujuosius mokslo metus šiemet jau dvidešimtąjį kartą pradėjo Vidiškių gimnazija. Po šv. Mišių Vidiškių bažnyčioje, visi susirinko tradicinėje švenčių vietoje – gimnazijos kiemelyje prie baltojo paukščio. Geltonieji autobusėliai į šventę iš aplinkinių kaimų, taip pat iš Kazitiškio, Mielagėnų ir Daugėliškio seniūnijų suvežė apie 220 mokinių. Su gėlių puokštėmis ir pakiliai nusiteikusių. Tarp jų čia naujuosius mokslo metus pradėjo 11 priešmokyklinukų, 10 pradinukų Mielagėnų skyriuje ir 3–4 klasių mokiniai Dūkšto skyriuje.

Kiemelyje gimnazistus ir jų tėvelius sutiko nuolatinė švenčių organizatorė Viktorija Bučelienė ir jos pagalbininkai Dainius Vaitkevičius bei gimnazistė Karolina. Jie pasidžiaugė, kad po vasaros atostogų paaugę, saulėje įdegę ir pailsėję vėl visi susirinko į mokyklą. Ragino neliūdėti dėl prabėgusios vasaros, o džiaugtis ką tik prasidėjusio rudenėlio spalvomis ir gaiviu Varnio ežero alsavimu.

Nuskambėjus valstybės himnui ir praėjusių mokslo metų geriausiam gimnazijos mokiniui Gabrieliui Bieliniui pakėlus vėliavą, prie mikrofono pakviesta gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė. Pasveikinusi moksleivius, mokytojus, jų tėvelius ir svečius su Mokslo ir žinių diena, ji pasidžiaugė, kad praėję mokslo metai paliko tik geriausius prisiminimus. 19 buvusių abiturientų sėkmingai išlaikė abitūros egzaminus ir buvo išlydėti į savarankiško gyvenimo vieškelius. Dalis jų pasirinko studijas aukštosiose mokyklose, kiti kolegijose ar kitose mokslo įstaigose. Gimnazijos moksleiviai aktyviai dalyvavo ne tik rajono, bet ir įvairiuose respublikiniuose renginiuose bei konkursuose. Išreiškė viltį ir įsitikinimą, kad ir šie mokslo metai atneš naujų laimėjimų tiek siekiant žinių, tiek kitose veiklose. Tam yra pasirengęs kūrybingas ir darbingas gimnazijos kolektyvas, kuris šiemet pasipildė dviem naujais pedagogais.

Direktorė pristatė garbius svečius – Seimo narį, kultūros ministrą Šarūną Birutį, rajono vicemerą Gintautą Kindurį ir Vidiškių seniūnę Vigaliją Matkėnienę.

Vicemeras džiaugėsi, kad gimnazijos bendruomenė sėkmingai vykdo visus jai pavestus uždavinius ir informavo, kad jau šiais mokslo metais bus pradėta mokyklos pastato renovacija. Tam tikslui numatytas milijonas litų, o darbus, laimėjusi konkursą, atliks UAB „Meleksas“.

Kultūros ministras Š. Birutis sakė, kad kiekvienas mūsų gerai prisimena savo rugsėjo pirmąją, ši šventė pasilieka atmintyje visą gyvenimą. Nes tai kelio pradžia į žinių pasaulį. Ministras ypač sveikino pirmokėlius ir abiturientus, kurie gimtojoje mokykloje pradeda jau paskutinius savo mokslo metus.

Nuoširdžiai visus su Mokslo ir žinių diena visus pasveikino ir seniūnė V. Matkėnienė.

Savo būsimus auklėtinius šiltu žodžiu sveikino ir drąsino pirmokų mokytoja Elena Abeciūnienė, kuri visiems pirmokėliams įteikė ir pirmokų pasus. Mažieji už tai dėkojo eilėraščiais ir dainomis, kurių išmokė muzikos mokytoja Lionė Gruodienė.

Šventės dalyviai itin daug gražių, sėkmės linkinčių žodžių skyrė abiturientams. Kadangi pavasarį jų laukia skrydis į savarankišką gyvenimą, visiems į atlapus įsegti balti paukščiai. Abiturientai savo jaunesniems draugams perskaitė savo linkėjimus.

Šventėje skambėjo įvairių klasių moksleivių, V. Bučelienės ir jos auklėtinių atliekamos dainos. Šventė baigėsi sugiedotu gimnazijos himnu, kuriam skambant buvo pakelta gimnazijos vėliava.

Autoriaus nuotr.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje