Skip to content

Ar reikia Ignalinai gero kino?

Kadaise kinas buvo didžiausia pramoga, kaimuose – beveik vienintelė. Prasidėjus kompiuterių ir išmaniosios televizijos erai, kinas, ypač provincijoje, nublanko. Daug kur, taip pat ir Ignalinoje, neliko kino teatrų. Dabar kinas gyvas tik didžiuosiuose miestuose ir, kaip rodo paskutinių metų patirtis, yra gana populiarus ir lankomas, nors bilietas dabar kainuoja 20–30 Lt ir brangiau. Kadaise, sovietmečiu, kiną žiūrėjom už 20–40 kapeikų, vaikams bilietas kainavo 10 kap. Tačiau dabar ir kino teatrai komforto prasme mažai panašūs į buvusius, be filmo peržiūros siūlantys ir daugiau pramogų ir techninių naujovių.

Praėjusią savaitę Ignalinoje vyko gyventojų tyrimas dėl „Inovacinių technologijų panaudojimo KKI paslaugų sklaidai regionuose“. Reikėjo užpildyti anketas. Tyrimą organizavo UAB „Vilniaus kino klasteris“. Jo esmė – ar pritartų ignaliniečiai, kad Kultūros ir sporto centre, pastačius šiuolaikinę kino demonstravimo aparatūrą, būtų vėl rodomas kokybiškas, 2D ir 3D formatu, didysis kinas? Jeigu taip, tai kiek dažnai jame lankytųsi, kiek galėtų mokėti už bilietą, ar prieš seansus norėtų susitikimų su filmų kūrėjais ir aktoriais ir pan. Iš viso anketoje buvo 23 klausimai. Ignalinoje visos naujų filmų premjeros vyktų tuo pat metu, kaip ir visoje Lietuvoje.

Kokie anketavimo rezultatai – dar nežinia. O į kieno rankas anketa nepateko, tie galite dalyvauti apklausoje, vykstančioje mūsų laikraščio interneto svetainėje www.mignalina.lt.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje