Skip to content

Tiesioginės išmokos – jau nuo spalio vidurio

MI informacija

Ministerija, siekdama sušvelninti susidariusią situaciją mėsos ir pieno sektoriuose, jau nuo š. m. spalio 16 d. ketina pradėti mokėti išankstines tiesiogines išmokas. „Prašome Europos Komisijos mokėti ne 50 proc., kaip kasmet, bet 70 proc. avansinių išmokų, kad žemdirbiai galėtų išgyventi šį sudėtingą laikotarpį. Šį prašymą perdavėme Europos žemės ūkio ir kaimo plėtros komisarui Dačianui Čiolosui (Dacian Ciolos), tikimės, kad į jį bus atsižvelgta“, – pažymėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Pirmumas mokant dalį už 2014 m. deklaruotus žemės ūkio naudmenų plotus, atitinkančius paramos tiesioginėmis išmokomis teikimo reikalavimus, specialiąją paramą už pieną, turėtų būti teikiamas pareiškėjams, kurie yra pienininkystės ūkiai, laiko gyvulius, yra deklaravę pasėlius, yra deklaravę pievas ir ganyklas ir turi sutartinių gyvulių, turi ilgalaikių finansinių įsipareigojimų, dalyvauja įgyvendinant investicinius projektus ar turi didelių finansinių sunkumų dėl išskirtinių nepalankių sąlygų.

Ministerija kreipėsi į socialinius partnerius ir savivaldybes, prašydama jų Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos iki š. m. spalio 1 d. pateikti, kaip ir ankstesniais metais, susistemintą sąrašą pareiškėjų, kurie turi ilgalaikių finansinių įsipareigojimų, dalyvauja įgyvendinant investicinius projektus ar turi didelių finansinių sunkumų dėl išskirtinių nepalankių sąlygų.

Šio straipsnio komentuoti neleidžiama!

Orai Ignalinoje

Naujausiame laikraštyje „Mūsų Ignalina“ skaitykite

Reklama ir skelbimai svetainėje